Alýntý Originally Posted by dýpdýp Yazýyý Oku
Su an kimse ses çýkarmaz bununla ilgili. Bunlar hisse prim yapýnca ortaya çýkýyorlar. Bu arada sn meteor78 dediðiniz gibi 2018 yýlý faliyet karý yok denecek kadar az. Kambiyo karý rekor yapmýþ. Ama þöyle geriye dönüp eski bilançolara bakýyorum. 2018 3. Çeyrek kârý 373 milyon TL imiþ. Hisse fiyatý 0,6-0,7 lerde imiþ. Fk 0,8 leri görmüþ deðerli þirketimiz. Yani faliyet karý zirve yapmýþ, kambiyo karý da ayný þekilde. Bu hisseyi buralarda tutmak için çok ciddi art niyetli olmak gerek. Bunu holding iskontosu , kambiyo karýni piyasa önemsemiyor gibi açýklamak doðru deðil. Adamlar diyorki biz ucuzuz , ama ben istersem tuvalet kaðýdý deðerine bile dusurebilirim. Bu benim kendi yorumum deðil. Adamlarýn 20 senedir yaptýklarýnýn özeti. Serhateco,chevron,hkm... Bu arkadaþlarin engin bilgilerini bu zamanlarda paylaþmalarýný bekliyorum açýkçasý. Hisse biraz prim yaparken bu yazýlanlarý gereksiz bulup gevþek gevþek konuþuyorlardi.
Konu yine bana gelmiþ. Normalde cevap vermeyecektim sana. Zaten moderatörler bir mesajýný saygýsýzlýk ve üslup nedeniyle sildi. Çoðu kiþinin de senden rahatsýz olduðunu düþünüyorum.
Açýkçasý söylediðin hiçbir þeye inanmýyorum. 2019dan beri 25e katlamýþ da zararýna satmamis da hikaye. Çünkü kazanan adamlar tanýyorum. Adamlar cool. Hiç sayfalarca agladiklarini görmedim. Ýþine gelmezse satar geçer. Veya 1-2 sitem eder satar geçer. Zarardayken satmam diyen adam zaten iyi bir yatýrýmcý deðildir. Ülkemizde bekleme maliyeti yüksek. Enf dolar malûm. Eðer patron konusunda kötü geliþme varsa, bilançoda bozulma varsa veya sektörde bozulma varsa satar çýkarsýn. Satamayan adam da 2-3 yýlda 25 kat kar ettim derse gülerler.
Ýkinci olarak da örnek olsun size ben mesela bucimden çýktým. Bedelli için param da vardi kenarda. Bence fk bu bilanço ile 5in altina inecek. Ama üst üste 3 yýl bedelli olmaz. Yatýrým yapacaksa da olmaz. Hele bu kadar yüksek oranlý bedelli tam kötü niyetin göstergesi. Son mesajýmý yazdým çýktým. Ortaklýk yapýsý ciddi oranda deðiþmediði sürece 10 yýl aklima getirmem. Al sana kötü niyetli patron bu. Ayen beyan ortada. Ama ben þimdi gsd patronun falsosunu görmedim. Kötü diyemem. Ama öyle bir durum oluþursa satar geçerim diger hisseye.

Özetle patron dediðin gibiyse kaðýdý 2 yýl götürmeyecek belki de. Sen sat en iyisi. Bu hissede 2 yýl bekleyeceðine yine 25'e katlarsin baþka hisselerde