Alıntı Originally Posted by hikmetakgul Yazıyı Oku
İyi akşmalar Ali Cemal Bey,
Ons altın için "Yıl sonu 2.300 - 2600 aralığında kapatırız" demişsiniz.
Zahmet olmazsa, bu konuda detaylı bir yorumunuzu alabilir miyim...
Şimdiden teşekkür ederim.
Böyle bir soru beklemiyordum sürpriz oldu.

Neden Yıl içinde 1700 - 1750 aralığına düşme ihtimali var.?
Çünki bu yıl içinde büyük ihtimalle ilk 6 ay içinde FED, faizleri artırıp bilanço küçültmeye başlayacak. Piyasada para azalacak, dolayısı ile altın dahil her şey kısa süreli etkilenecek.

FED kılıcı sebebi ile zaten (BENCE) ons altın olması gereken fiyatın altında, yükselemiyor.(altın fiyatı görecelidir çünki sanayide veya herhangi bir yerde kullanılmıyor. Herkes bir fiyat tahmini yazabilir ve yanlış diyemem. Fiyatı Londradaki 5 siyonist banka arz-talep ve daha çok kendi çıkarlarına göre belirliyorlar deniyor.)

FED in faiz artırımı ve bilanço küçültmesi takvimi tam netleşince. Piyasada fiyatlanacak. Enflasyonda düşme belirtileri gösterince ons altın önündeki psikolojik engel kalkacak. ONS yükselmeye başlayacak.

FED piyasadaki parayı azaltacağına göre ons altını kim alacak.? Fiyat düşmeye devam etmezmi.?

Doğru bir soru. Bu ihtimal var.

Ben ise USD ye olan bağlılığı azaltmak isteyen dünya devletlerinin altını stoklamaya devam edeceklerini ve ons altını yükselteceklerini düşünüyorum. 4-5 senedir devletler ons altın stokluyorlar.

Fiyatıda bir yıldır baskı altında tutulduğundan, düşüş az olur, yükseliş ortalama olur. O sebeple aşağıyı az, yukarıyıda ortalama verdim. Grafiğine baktım ve teknik olarak burası olabilir dedim. Geniş bir aralık koymamın sebebi, FED in piyasadaki parayı çekmesi ne kadar etkili olacak emin olmamam.