Originally Posted by
gundwane
Eee biraz da haklı..
Siz zannediyor musunuz ince maliyet hesapları ile bu satış fiyatları oluşuyor.
Yılarrr önce Üni deyim..
Hiç unutmam susama kallavi zam geldi..(uluslar arası bişi bişi idi..bizle alakası da yoktu)
Baktım simitçi ertesi gün mesela 50 kuruş olan simidi 1 tl yapmış eminönünde satıyor..
Biz çok üni liyiz ya..Mantık bilim matematikkkk..
Dedim zam gelmiş..
Susam zamlandı yeğenim dedi..
Dedim bir simitde kaç gr susam kullandın da o susama yapılan yüzde 50 zammı sen yüzde 100 olarak simidin hepsine yansıttın..
Baktım adam o an orada öldürme dahil her türlü aksiyonu alabilecek kapasitede..
Gel misal bunu yabancı yatırımcıya anlat..Nebati kapaçarşı esnaflığından geliyor belli farkında bu işlerin..ahahah
Ama devlet de farklı değildir bu ülkede..Yani tam tencere kapak bir bakanımız var..
Maliyet hesabı yaparak zam yapmıyorlar ki. Kendi hayat pahalılığını yansıtıyor bir çoğuda.
Yani eskiden atıyorum 10 bin tl ile geçinebiliyordu, şimdi artık 20 bin tl ile geçinebiliyor ancak.
O zaman o arada ki 10 bin tl yi dönüyor ve ürünlerine veya hizmetine yansıtıyor.
Hatta fazla fazla yansıtıyor çoğu zaman.
Çünkü zamlardan bunalan herkes, nefes almak için, pahalılığın önüne geçmek için olması gerekeninde üstünde zam yapıyor. Bir işe yarıyor mu bu? Tabii ki de hayır çünkü başkalarıda aynısını yapıyor bu sefer.
Sonuçta hiperenflasyon ve neticesinde stagflasyon ile kalıcaz zaten. Bilim yerine dogmalarla yönetilen bir ülke içinde gayet normal bir sonuç olacak bence...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri