Arama sonucu : 929 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Hep Birlikte

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Başkara abla, sohbetimiz hikâyeye dönüştü:

HAK ETTİĞİMİZ

Sıcak hafifçe bastırmaya başladı mı asmalı kahvenin serin masaları köylülerle dolup taşar. Başlar en hararetlisinden memleket meselesi tartışmaları.
    İsmail masaya sertçe vurdu:
    - Hak ettiğimizi alıyoruz hayatta.
    Bir serçe sürüsü havalandı asmaların arasından. Kanat sesleri ve kurumuş asma yaprakları döküldü masaya.

- Sayın Yazar, bir yankıdır yaşamak. Örneğin şefkat ve nezaketi çoktandır kaldırmıştık kendi içimizden, öyle değil mi? Etrafımızda da dünyada da göremiyoruz artık.
    - Şüpheye mahal bırakmayacak şekilde gördüm, attığım taşın kendi başımı yardığını. Nasıl bir dengedir, nasıl bir sistemdir bu? İnsanın ağzı açık kalıyor...
    - Açtığın her yaradan hesap sorar Yaradan!
    - Adaletin bu dünyada da gerçekleşen yönü var, hem de hayretler içinde kalacağımız incelikte. Ben şahsen adaletin dünyada kurulmuş hassas dengesini fark edince zangır zangır titremeye başladım Hakk'ın divanından.
    - Kendi hayatım bir film şeridi gibi geçiyor gözlerimin önünden... Söylemleriniz doğru.
    - Aslında problemin çözümü kâğıt üzerinde çok basit. Dünyada yaklaşık sekiz milyar insan var. Her bir insan bir acıyı kaldırsa dünyada acı kalmaz.
    - Yüzde on bile böyle düşünse kurtarır.
    - Yüzde on bile yok muymuşuz?
    - Matematik... Saygı duyarım kendisine.
    - İsmail'in hareketi gibi bir hareket yapamadık gitti ya!

Son düzenleme : TEK; 13-02-2022 saat: 12:57.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •