Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
Sn. different
Haklısınız bende bilmiyordum , araştırdım.Raporda açıklanmamış bu giderler.Ancak Galata wind raporundan baktım (66,Sf),bu giderler : üretim giderleri(bakım ,onarım dağıtım sistem),amortisman, sigorta gideri, danışmanlık,personel ,güvenlik giderlerini kapsayabiliyor.
Naten raporu 62. sayfada 423 mn maliyetin 110 u elektrik santral gideri diyor 151-110 =41 mnu amortisman vs olabilir. 110u santral elektrik gideri alsak 110:225= 0,48 elektrik üretim brüt kar marjı çıkar.
Netice olarak 2020 de elektrik B. kar marjı %62.5
taahhüt '' % 22 iken
2021 de elektrik b. kar marjı % 33 e düşmüş ama buna karşılık müteahhit karlılığı % 317 ye çıkması bana göre çok sevindiricidir. Bu müteahhitlikte çok iyi bir orandır . Bu oran önceleri 10-15 idi. Natenin bu alanda çok yoğun işler yapacağını bu bilançodaki 397 mn luk müt. cirosundanda görebiliriz.
Benim bu konuda anladığım bu. Umarım sorunuzu doğru cevaplamışımdır.
çok teşekkür ederim bizim için zahmet edip araştırmışsınız emeğinize sağlık,bana göre de mevcut bilanço bile çok güzel,bu yüzden uzun zaman sonra hisse alma imkanı buldum ve bunu seçtim,hem sektörün geleceği parlak hem şirketin rasyoları çok uygun,inşallah düşüncelerimizi yanıltacak bişeyler yaşanmaz,özellikle size de sorduğum konu iyileştirilebilirse,yani elektik satışındaki kar marjı yükseltilir ve belli bir orana oturtulabilirse (yüzde 60 gibi),dövize dayalı borçluluk biraz azaltılabilirse (bunu sağlayacak yeterli nakiti var),bir de az çok demeden kar dağıtımı yapmayı benimserse,geleceğin egeeni olarak görüyorum bu şirketi,patronun karakteri ve yatırımcıya bakış açısı da çok önemli tabi..inşiallah şu an dünyada yaşanan kriz ortamı bir an evvel son bulur ve naten bize güzel kazançlar yaşatır,yaşatacağına inanıyorum..