Bu hafta içi yada en geç gelecek hafta içi genel kurul ve kar payý daðýtýmý ile ilgili yönetim kurulu kararý KAP'a gelir.

Þirket genelde Mart ayýnýn son haftasý genel kurul yapýyor ama çaðrýyý en az 30 gün önce yapmasý gerektiði için bu sene Nisan ayýnda yapacak anlaþýlan. Çünkü genel kurul kararýný yarýn bile alsa en erken Nisan baþýnda genel kurul yapabilir. Herhalde Nisan ayýnýn ilk 10 günü yapacak genel kurulu. Bu durumda bu hafta yada gelecek haftanýn ilk 2-3 günü herhalde bu KAP haberini alýrýz.

Genelde genel kurul kararý aldýðý yönetim kurulunda kar payý daðýtým kararýný da alýyor. Yani , önümüzdeki 1 hafta içinde hem genel kurul kararý hem de temettü haberi KAP'a gelir.

Geçen sene iyi bir temettü vermemiþti. 64 milyon liralýk net karýn sadece %25'ini yani 16 milyon lira daðýtmýþtý temettü olarak.

Bu sene daha fazlasýný daðýtýr mý bilmiyorum. Sonuçta þirketin banka kredi borcu çok artmýþ durumda ve bu kadar kýsa vadeli borcu varken yüksek temettü daðýtacaðýný sanmam.

Ama belli de olmaz. Sonuçta Arena son 10-15 senedir her sene ( 2-3 istisnai sene hariç ) daðýtýlabilir karýn %25-40 arasýnda bir temettüyü verdi. Bu sene de vereceðini sanýyorum. Ama vermezse de þaþýrmam. Anlarýz bunu 1 hafta içinde.

Ama Paynet satýþýndan gelecek olan paraya da güvenip fazla fazla da verebilir. Bakalým ne yapacak. 1 hafta içinde anlarýz.

Temettü verirse de sanýrým Mayýs ayýnýn ilk haftasý verir.