Arama sonucu : 5510 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Agzýna saðlýk kardeþim.
    yukarýdaki öngörüne bakarak ilk çeyrek net kar rakamýnýn 50 milyon olma ihtimali nedir

2.  Alýntý Originally Posted by kýbrýscýk Yazýyý Oku
    Agzýna saðlýk kardeþim.
    yukarýdaki öngörüne bakarak ilk çeyrek net kar rakamýnýn 50 milyon olma ihtimali nedir

Hocam Ýlk çeyrek konsolide 2,5 milyar ciro , 125 milyon brüt kar , 90 milyona yakýn EFK ve 35 milyon lira civarý net kar bekliyorum.

USD kuru nerede kapatacak ay sonu bu da önemli. Bir de eðer 31.12.2021 bilançosu sene sonu kuru ile deðil de 2021 ortalama kuru ile hazýrlandý ise , o zaman 2022 ilk çeyrek kuru çok yüksek olduðundan , öz sermaye yine yukarý gidip extra vergi çýkma olasýlýðý olabilir.

O yüzden net birþey söylemek zor ama 50 milyon lira net kar çok mümkün deðil gibi. Zaten 35 milyon lira ilk çeyrek karý yeterince iyi.Geçen sene ilk çeyrek 2 milyon gelmiþti.

Ýlk çeyrek genelde sakin geçer bu sektör için. Bir de kur artýþý ve savaþ olunca iþlerin çok coþkulu olmadýðýný düþünüyorum ama geçen sene ilk çeyrek cirosu 1,3 milyar idi sanýrým. Bu sene 2,5 milyar olursa zaten %100 artýþ tezimize yakýn bir ciro oluyor.

Savaþýn sona erip , USD kurunun nispeten sakinleþtiði bir ortamda daha yüksek cirolar da gelecektir Ýnþaallah.

Ama tekrar ediyorum , Paynet satýþý açýklandýktan sonra hisse için asýl beklenti bu olmuþtur. Ýyi bilanço bile ikincil duruma düþmüþtür.

Paynet satýþý düþündüðümüz þekilde sonuçlanýrsa zaten baþka birþey konuþmamýza gerek kalmayacak.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •