-
Borsada Bugün - 24 Mart Perşembe
7 Mart Pazartesi
Savaşın etkilerinin iyice hissedilmeye başlandığı "kara" bir günle yeni haftaya giriyoruz. Brent petrolü güne 10$ artışla 128$ seviyesinden girdi. Her on dolarlık artışta olduğu gibi bu on dolarlık artış da Türkiye cari açığının 4,5 milyar dolar daha artması anlamına geliyor. Yılbaşına göre petroldeki artışın cari açığa getirdiği yük ise 20 milyar doları bulmuş durumda.
Türkiye CDS'leri 661 seviyesine kadar yükseldi ve 2008 krizinden beri gördüğü en yüksek seviyelere ulaşmış oldu. CDS'in 661 puan olması dış borçlanmaya 6,6 puanlık ekstra faiz yükü binmesi anlamına geliyor.
Borsa dünya endekslerindeki gerileme nedeniyle güne düşüşle girecektir.
Doğru ekonomik politikalar ise 2002-2010 yılları arasında endeksi 50 cent düzeyinden 5 dolar seviyesine getirirken, yanlış ekonomik politikalar endeksi 5 dolar seviyesinden 1,4 dolar seviyesine düşürdü. (Aşağıda son 9 senenin dolar bazlı Bist100 grafiği var)

Forum Kurallarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz
Borsanın Altın Kuralları Md. 6: " Seans içinde karar vermeyin. Kararlarınızı, etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelenmeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir."
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır.
Not: Lütfen dini tartışmalara girmeyelim.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri