Originally Posted by
esramarka
AKGRT zaten %100 bedelsiz verecek.
Temettü nedeniyle taşıyorsunuz sanırım AKGRT'yi ve AGESA'yı. AGESA çok pahalı geldi bana. ANSGR ve TURSG daha mantıklı değil mi sizce alternatif olarak?
Hem düzenli temettü vermesi, hemde bedelsiz potansiyelleri sebebiyle taşıyorum. Sektörün yeniliklerine iyi ayak uyduruyorlar, teknolojiyle harmanlayıp müşterilerle daha sıkı iletişimleri olduğunu gözlemliyorum. Akbank'ın etkisi de büyük tabii ki.
AGESA'ya büyük yabancı ortağın gelmesi daha pozitifliğini arttırıyor.
ANSGR teknik olarak iyi fakat temelini incelemediğim gelecekte nasıl yol izler pek bir fikrim yok.
TURSG ise takip ettiğim fakat henüz almak için fırsat bulamadığım bir hisse.
Kısacası demem o ki, borsada Sigorta şirketlerinin geleceği çok yüksek. Kâr rasyoları ise ortalamaların üzerinde seyir ediyor. Bu rasyonun ilerleyen yıllarda nüfus, araç sayısı, BES'e olan ilginin artmasıyla daha da artmasını öngörüyorum, ki piyasada portföy yöneticilerinin beklentileri de bu yönde. ivme sürekli yukarı yönlü.
o bakımdan hisse senedi portföyümün %40 'ı nı sigorta şirketlerine ayırdım.
AGESA size pahalı geliyor olabilir ancak ben eminim ki şuan rasyo olarak en ucuz AGESA gözüküyor. Temettü verimi, bedelsiz verimi daha yüksek duruyor.
AKGRT 'nin de farkı yok, ama ucuzluk karşılaştırmasında AGESA ön planı çıkıyor bende. Her yatırımcının gözlemi, analizi göreceli olduğu için benim yorumumun pek bir önemi yok.
Fakat yatırımda doğru yerde miyim diye sorarsanız, evet doğru yerdesiniz, sigorta şirketleri şuan en doğru yatırım.
Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.
Yer İmleri