Originally Posted by
Maslak1
Benim de duygu durumum şöyledir: inşaat segmentinde her yeni iş geldikçe, ilerleyen yıllarda o işten de karşımıza zarar çıkacak. inşaat işi ne kadar küçük olursa, toplama vereceği zarar o kadar küçük olur. Şirket hakkında bende de böyle bir önyargı gelişti. Sorun, sadece inşaat değil tabi ki; bir kaç hafta önce benim de "nasıl olur!!!" şeklinde hayretle hakkında yazdığım Socarda ki kol kesme de bu kategoridedir.
Akla ve genel geçer uygulamalara göre yönetilen herhangi bir şirkette 2 yıl üstüste hedefini gerçekleştirmeyen yönetici şirketten ayrılır. Sürekli zarar eden şirket, rehabilite edilemiyorsa tasfiye edilir. Şirket işlerinin de "stop loss"u vardır. Ortadaki organize soygun var iddialarına değinmiyorum.. Kaynağı ne olursa olsun; inşaat işindeki durum sürdülebilir değil. bir kaç hafta önce de yazıdığım gibi; inşaat segmentinin özkaynak rakamı negatife dönmüş durumda (bkz bölümlere göre raporlama dipnotu). Bir noktada, şirketin ana sahipleri bu duruma "stop loss" demeli.. bu genel bir kuraldır; ya rehabilite dedecek ya da tasfiye edecek..
def-i bela kabilinden inşaat işinden kurtulursak (ki böyle bir know howun yok olması da milli ekonomi için üzücü olur, o da ayrı konudur); holdingin önü önemli ölçüde açılır. geriye socara yapılan 100 mio usd yatırımın 2 yıl sonra yarısından feragat etmek saçmalıkları kalır.. devam eden yüksek gübre fiyatları ile toros da onu tolere eder, diyelim.. yeni işler ve şirketteki bir sürü inovatif diğer konular da ve şansımıza belki şapkadan tekrar çıkacak kimya yatırımı da cabası olur.
izlemeye devam edeceğim
Yer İmleri