Arama sonucu : 7073 madde; 1 - 8 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Düşük temettü nedeniyle genel olarak Vesbe' ye bir kızgınlık var. Muhtemelen sahibinden dolayı bir güven sıkıntısı mevcut. Mesela bir Koç şirketi büyük bir yatırım nedeniyle temettüyü kıssa, herkes durumu anlar ve kabul eder.
    Ben düşük temettüyü destekliyorum ama sahibi benim de gözümde hep düşük profilli olacak.

Temettüyü az vermesinin nedeninin yatırımlar olduğunu bugün Kap' a gönderilen not ile de anlayabiliriz.

Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu'nun 13.04.2022 tarihli kararı uyarınca, Şirketimizce 750.000.000,00 TL (YediyüzellimilyonTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde, 5 (beş) yıla kadar olmak üzere çeşitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirası cinsinden, yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara ve/veya tahsisli olarak satılmak üzere, her türlü tahvil, paya dönüştürülebilir tahvil, değiştirilebilir tahvil, finansman bonosu ve niteliği itibariyle borçlanma araçları olduğu aracı olan ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edilecek diğer sermaye piyasası araçları dahil diğer her türlü borçlanma aracı (her biri bundan sonra "Borçlanma Aracı" olarak ifade edilecektir) ihraç edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına karar verilmiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
    31.12.2020 avans 855 dagitilan temettü:800 fark 55
    31.12.2021 avans 1455 dagitilan temettü:650 fark 800

2021 yılında mahsuplaşma tam yapılırken bu yıl neden yapılmaması tercih edilmiş olabilir.

Bir de avans verdiğiniz için döviz acıgını kapatamıyor ordan bi gol yiyoruz, ek olarak kredi kullanıyor ona da faiz ödüyoruz.

Yanlış anlaşılmasın burda bağcı dövmek gibi bir derdim yok.

Ancak bu verilen avans Ford istese verilir mi verilmez, biz ky istesek verirler mi ona da verilmez, e o zaman burda haksızlık nasıl yapılmamış oluyor benim hafzalam almamaktadır.(tl yüzde 20,eur usd faiz yüzde 5). Haksızlık yok diyen kişiler yüzde 20 ile kime borc verir bi düşünmek lazım.

Yatirim mi yapiliyor vestel mi fonlanıyor anlayamadım.

Bu enflasyon ortamında yatirim ne derece mantıklı o da ayri tartışma konusudur, finansman giderleri artmış yatırım maliyetleri yükselmiş durumda.

Geçen sene kapasite artışının bir kısmı yapılmıştı, ancak ihracat verilerinde artış göremedim. Yatırım tarafında biraz daha mevcut konjektörü izleme ve finansal giderlerin azaltılması daha önemli görünüyor. Finansal durumunuz ne kadar iyi olursa o kadar düşük faizle ve kolay paraya ulaşırsınız.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : coletta; 13-04-2022 saat: 23:18.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •