Sayfa 795/884 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845 ... SonSon
Arama sonucu : 7070 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Düşük temettü nedeniyle genel olarak Vesbe' ye bir kızgınlık var. Muhtemelen sahibinden dolayı bir güven sıkıntısı mevcut. Mesela bir Koç şirketi büyük bir yatırım nedeniyle temettüyü kıssa, herkes durumu anlar ve kabul eder.
    Ben düşük temettüyü destekliyorum ama sahibi benim de gözümde hep düşük profilli olacak.

Temettüyü az vermesinin nedeninin yatırımlar olduğunu bugün Kap' a gönderilen not ile de anlayabiliriz.

Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu'nun 13.04.2022 tarihli kararı uyarınca, Şirketimizce 750.000.000,00 TL (YediyüzellimilyonTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde, 5 (beş) yıla kadar olmak üzere çeşitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirası cinsinden, yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara ve/veya tahsisli olarak satılmak üzere, her türlü tahvil, paya dönüştürülebilir tahvil, değiştirilebilir tahvil, finansman bonosu ve niteliği itibariyle borçlanma araçları olduğu aracı olan ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edilecek diğer sermaye piyasası araçları dahil diğer her türlü borçlanma aracı (her biri bundan sonra "Borçlanma Aracı" olarak ifade edilecektir) ihraç edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasına karar verilmiştir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
    31.12.2020 avans 855 dagitilan temettü:800 fark 55
    31.12.2021 avans 1455 dagitilan temettü:650 fark 800

2021 yılında mahsuplaşma tam yapılırken bu yıl neden yapılmaması tercih edilmiş olabilir.

Bir de avans verdiğiniz için döviz acıgını kapatamıyor ordan bi gol yiyoruz, ek olarak kredi kullanıyor ona da faiz ödüyoruz.

Yanlış anlaşılmasın burda bağcı dövmek gibi bir derdim yok.

Ancak bu verilen avans Ford istese verilir mi verilmez, biz ky istesek verirler mi ona da verilmez, e o zaman burda haksızlık nasıl yapılmamış oluyor benim hafzalam almamaktadır.(tl yüzde 20,eur usd faiz yüzde 5). Haksızlık yok diyen kişiler yüzde 20 ile kime borc verir bi düşünmek lazım.

Yatirim mi yapiliyor vestel mi fonlanıyor anlayamadım.

Bu enflasyon ortamında yatirim ne derece mantıklı o da ayri tartışma konusudur, finansman giderleri artmış yatırım maliyetleri yükselmiş durumda.

Geçen sene kapasite artışının bir kısmı yapılmıştı, ancak ihracat verilerinde artış göremedim. Yatırım tarafında biraz daha mevcut konjektörü izleme ve finansal giderlerin azaltılması daha önemli görünüyor. Finansal durumunuz ne kadar iyi olursa o kadar düşük faizle ve kolay paraya ulaşırsınız.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : coletta; 13-04-2022 saat: 23:18.

Gerçekten artık iyice cılgını çıkardılar dün Vestel 2.1 milyarı yedek akçelere aktardı temettü ödemicem dedi eeee bugün 750 bu 750 Vestel borç alacağız diyorlar toplam 1.5 milyar

3.  Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    31.12.2020 avans 855 dagitilan temettü:800 fark 55
    31.12.2021 avans 1455 dagitilan temettü:650 fark 800

2021 yılında mahsuplaşma tam yapılırken bu yıl neden yapılmaması tercih edilmiş olabilir.

Bir de avans verdiğiniz için döviz acıgını kapatamıyor ordan bi gol yiyoruz, ek olarak kredi kullanıyor ona da faiz ödüyoruz.

Yanlış anlaşılmasın burda bağcı dövmek gibi bir derdim yok.

Ancak bu verilen avans Ford istese verilir mi verilmez, biz ky istesek verirler mi ona da verilmez, e o zaman burda haksızlık nasıl yapılmamış oluyor benim hafzalam almamaktadır.(tl yüzde 20,eur usd faiz yüzde 5). Haksızlık yok diyen kişiler yüzde 20 ile kime borc verir bi düşünmek lazım.

Yatirim mi yapiliyor vestel mi fonlanıyor anlayamadım.

Bu enflasyon ortamında yatirim ne derece mantıklı o da ayri tartışma konusudur, finansman giderleri artmış yatırım maliyetleri yükselmiş durumda.

Geçen sene kapasite artışının bir kısmı yapılmıştı, ancak ihracat verilerinde artış göremedim. Yatırım tarafında biraz daha mevcut konjektörü izleme ve finansal giderlerin azaltılması daha önemli görünüyor. Finansal durumunuz ne kadar iyi olursa o kadar düşük faizle ve kolay paraya ulaşırsınız.

Hocam piyasada Tl kredi faizi 20. vesbe , vestele tl borç için %20 faiz ödüyor. Bankadan da alsa aynı faizi öder.

Vesbe Vestel den euro ve usd için %7 faiz aliyor, bir de kur farkı aliyor.

Buradaki para alışverişini yapıyorlar, faizler de piyasaya göre belirleniyor. Bunun dışına da çıkamazlar. Kurumlar vergisi kanunu transfer fiyatlamaya göre uymak zorunda oldukları kurallar var. Burada birinin aleyhine veya lehine birşey olamaz, olursa vergi cezası yer.

Vesbenin faiz ve finansal kur farkı geliri faiz ve finansal kur farkı giderinden fazla. Dipnotlardan bakabilirsiniz.

Sirketin finansal gideri esasen forward işlemlerden kaynaklandı. Yaptığı işlemlerde terste kalmış. Şu acıdan bakınca haklisiniz. Şirket net 600 milyon euro net dövüş girişi sağlarken neden forward yapar. Belki tl döviz işlemlerinden degil de çapraz kur işlemlerinden kaynaklanıyordur. Hammadde alışı usd , sstisi eur olunca pariteden korunmak istemiş olabilir. Geçen sene eur/usd paritesi çok oynakti.

Son olarak basitçe yapıyı özetlersek 80 euroya üretip 100 euro satıyor, alacağını 100 gün de aliyor borcunu 100 gün de ödüyor. Kabaca böyle bir yapı var. Bu yapı düzenli devam ediyor.

Şimdi bu tahvil ihracı niye var diyecegiz. Vardır bir hesapları, herşeyi bilemeyiz.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by doxa Yazıyı Oku
    Bugünkü bildirimde borçlanma aracı ihracı normal ama hisse senedine donusturulebilir ifadeleri tedirgin edici.

Piyasada güven veren şirket az, hem güven veren, hem büyüyen, hem yüksek temettü verenler de zaten değerinde ve fırsat sunmuyor. Yatırımcı kendi tercihini de buna göre belirliyor.
    "Paya dönüştürülebilir hisse" kısmı sizi neden rahatsız etti? Teknik detayını hiç bilmediğim için soruyorum.

Sasa' da da bu ihraç yapılmıştı sanırım? Yanlış hatırlamıyorsam şunu okumuştum. Sasa, bu ihraç ile hisse değerinin belli bir fiyatın altına düşmeyeceğini, eğer düşecek olursa Sasa' nın geri alım yapacağını garanti ediyordu. Tamamen saçmalıyor olabilirim

5.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    "Paya dönüştürülebilir hisse" kısmı sizi neden rahatsız etti? Teknik detayını hiç bilmediğim için soruyorum.

Sasa' da da bu ihraç yapılmıştı sanırım? Yanlış hatırlamıyorsam şunu okumuştum. Sasa, bu ihraç ile hisse değerinin belli bir fiyatın altına düşmeyeceğini, eğer düşecek olursa Sasa' nın geri alım yapacağını garanti ediyordu. Tamamen saçmalıyor olabilirim
    Bizim borsada uygulaması oldu.mu bilmiyorum. Hisse senedine çevrilebilir tahvil bir nevi opsiyon sunuyor. Tahvil vadesi geldiğinde tahvil sahibi faiz ve ana paradan vazgeçip hisse senedini almayı tercih edebilir. Böyle bir durumda şirket tahsisli sermaye artırımı yapmis gibi olur ve bizim ortaklık payımız düşer.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by doxa Yazıyı Oku
    Bizim borsada uygulaması oldu.mu bilmiyorum. Hisse senedine çevrilebilir tahvil bir nevi opsiyon sunuyor. Tahvil vadesi geldiğinde tahvil sahibi faiz ve ana paradan vazgeçip hisse senedini almayı tercih edebilir. Böyle bir durumda şirket tahsisli sermaye artırımı yapmis gibi olur ve bizim ortaklık payımız düşer.

Tahsisli olmaz onun prosedürü farklı.
    Ana ortak elindeki hisseden verir.
    Genelde bu fiyat yüksek olur buda bizler için olumludur.
    Bizim ortaklık payımız bu durumda düşmez.
    Yt.tv.degildir.
    Sagliklar

7.  Alıntı Originally Posted by doxa Yazıyı Oku
    Hocam piyasada Tl kredi faizi 20. vesbe , vestele tl borç için %20 faiz ödüyor. Bankadan da alsa aynı faizi öder.

Vesbe Vestel den euro ve usd için %7 faiz aliyor, bir de kur farkı aliyor.

Buradaki para alışverişini yapıyorlar, faizler de piyasaya göre belirleniyor. Bunun dışına da çıkamazlar. Kurumlar vergisi kanunu transfer fiyatlamaya göre uymak zorunda oldukları kurallar var. Burada birinin aleyhine veya lehine birşey olamaz, olursa vergi cezası yer.

Vesbenin faiz ve finansal kur farkı geliri faiz ve finansal kur farkı giderinden fazla. Dipnotlardan bakabilirsiniz.

Sirketin finansal gideri esasen forward işlemlerden kaynaklandı. Yaptığı işlemlerde terste kalmış. Şu acıdan bakınca haklisiniz. Şirket net 600 milyon euro net dövüş girişi sağlarken neden forward yapar. Belki tl döviz işlemlerinden degil de çapraz kur işlemlerinden kaynaklanıyordur. Hammadde alışı usd , sstisi eur olunca pariteden korunmak istemiş olabilir. Geçen sene eur/usd paritesi çok oynakti.

Son olarak basitçe yapıyı özetlersek 80 euroya üretip 100 euro satıyor, alacağını 100 gün de aliyor borcunu 100 gün de ödüyor. Kabaca böyle bir yapı var. Bu yapı düzenli devam ediyor.

Şimdi bu tahvil ihracı niye var diyecegiz. Vardır bir hesapları, herşeyi bilemeyiz.

Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için.

Vestelin KKM si

Sayfa 795/884 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •