YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Haksýzlýk yok. Vestel ve vesbe birbirilerinden olan alacaklar için birbirilerine faiz ödüyor ve bu faizler gelir tablosuna yansýyor, biz de kardan payýmýzý alýyoruz.
Borç alacak konusunu 31.12 ye göre deðerlendirdik. Ilk çeyrekte ne oldu bilmiyoruz. Kim kime ne vermiþ ilk ceyrek bilançoda görürüz. Ayrýca benim varsayýmlarým yanlýþ da olabilir.
Derdimiz üzüm yemek, baðcý dövmek deðil. Þirketi büyütsün, karý yazsýn ve makul oranda daðýtsýn bizim iþimiz görülür. %46 kar daðýtým oraný fena deðil.
Y.t.d
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye bu kadar eksi açtý? Yorumu olan var mý?
Açýklanan gk ve temettünün pozitif negatif etkisi olmamasý lazým
temettü yatýrýmcýsý açýsýndan piyasa fiyatý önemsiz bence. Gelecek yýllarda temettü daðýtmaya devam edecek mi asýl soru bu olmalý. bay piyasa bildiðini yapabilir
VESBE döviz bazýnda geçen yýlki favökünü yakalasa 3.700 favök yapar, temettü düþülmüþ fiyatla FD/FAVÖK 3,53 olur
ARCLK döviz bazýnda geçen yýlki favökünü yakalasa 10.800 favök yapar, temettü düþülmüþ fiyatla FD/FAVÖK 5,77 olur
aradaki fark: kredbilite farký, iliþkili taraf riski falan filan, bildiðimiz þeyler
diðer taraftan
ARCLK son 6 yýlda 2 defa daðýtmamýþ (yatýrým nedeniyle) 4 defa daðýtmýþ, ortalama %50 orandan daðýtýyor (kar daðýtým pol %50)
VESBE son 6 yýlda 6 defa daðýtmýþ ve ortalama daðýtým oraný %60 (kar daðýtým politikasý %25)
2 farklý fiyattan ayný sektördeki 2 farklý hisse. yatýrýmcý risk algýsýna göre karar verir.
%50 kapasite artýþý varken eski temettü verimini beklemek saçma olur. Kapasite artýþý bittikten sonra yine yüksek temettü daðýtacaktýr þirket. Geçen sene de eski yýllara nazaran daha az oranla daðýtmýþtý. Bu yýl da ayný þekilde devam ediyor. Yatýrýmlar bittiðinde hem kar yükselecek hem de kardan pay.
Düþük temettü nedeniyle genel olarak Vesbe' ye bir kýzgýnlýk var. Muhtemelen sahibinden dolayý bir güven sýkýntýsý mevcut. Mesela bir Koç þirketi büyük bir yatýrým nedeniyle temettüyü kýssa, herkes durumu anlar ve kabul eder.
Ben düþük temettüyü destekliyorum ama sahibi benim de gözümde hep düþük profilli olacak.
Temettüyü az vermesinin nedeninin yatýrýmlar olduðunu bugün Kap' a gönderilen not ile de anlayabiliriz.
Vestel Beyaz Eþya Sanayi ve Ticaret AÞ Yönetim Kurulu'nun 13.04.2022 tarihli kararý uyarýnca, Þirketimizce 750.000.000,00 TL (YediyüzellimilyonTürkLirasý) tutarý aþmayacak þekilde, 5 (beþ) yýla kadar olmak üzere çeþitli vadelerde, bir veya birden çok seferde, Türk Lirasý cinsinden, yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatýrýmcýlara ve/veya tahsisli olarak satýlmak üzere, her türlü tahvil, paya dönüþtürülebilir tahvil, deðiþtirilebilir tahvil, finansman bonosu ve niteliði itibariyle borçlanma araçlarý olduðu aracý olan ve Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan kabul edilecek diðer sermaye piyasasý araçlarý dahil diðer her türlü borçlanma aracý (her biri bundan sonra "Borçlanma Aracý" olarak ifade edilecektir) ihraç edilmesine ve bu kapsamda Sermaye Piyasasý Kurulu'na borçlanma aracý ihracý baþvurusu yapýlmasýna karar verilmiþtir. Ýþbu açýklamamýzýn Ýngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açýklama metinlerinde herhangi bir farklýlýk olmasý durumunda, Türkçe açýklama esas kabul edilecektir.
Sayýn Kaan , guzel ifade etmiþsiniz. Sahibi düþük profilli kalmaya devam edeceðinden düþük rasyolarla fiyatlamaya devam edecek. Temettü yatýrýmcýsý için toplama anlamýnda avantaj. Bugünkü bildirimde borçlanma aracý ihracý normal ama hisse senedine donusturulebilir ifadeleri tedirgin edici.
Piyasada güven veren þirket az, hem güven veren, hem büyüyen, hem yüksek temettü verenler de zaten deðerinde ve fýrsat sunmuyor. Yatýrýmcý kendi tercihini de buna göre belirliyor.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri