Alýntý Originally Posted by sonur Yazýyý Oku
@pilavlý

Ayrýntýlý cevap için teþekkür ederim.

Her ne kadar eurobonda bütçemin belirli bir kýsmý ile girmeyi planlasam da, yarýn öbür gün aksi bir durumda satma ihtimalinde en az zarar ettirecek opsiyonu arýyorum aslýnda. Dediðiniz gibi iskontolu alýndýðýnda aradaki fark için TL bazýbda vergi çýkacak, diðer yandan alýþ fiyatý çok yüksek ise vade sonu yaklaþtýkça satýþ fiyatýnda düþüþ olacak.Ýki türlü de erken satýþta zarar ettirecek diye yorumluyorum.

Þu an için 2027 vadeli USM88269US88 aklýma yattý gibi, bununla ilgili bu iþlerde benim gibi yenilerin göremeyeceði bir risk var mýdýr acaba?
US88 için gördüðüm önemli risklerde birisi þu: önümüzdeki 5 yýl için dünya çapýnda da enflasyon yüksek olacak.

US88 5 yýllýk bir kýymet olduðu için 10,20 ve 25 yýllýk kýymetlere göre uzun vadede enflasyonun düþerek reel kazanç elde etme opsiyonunu devre dýþý býrakýyor.

Yani önümüzdeki 5 yýl ortalama enflasyon $ bazýnda da %5-6 larda seyrederse US88 þu anki vergi mevzuatý ile avantajýný yitirebilir. Bunun yanýnda 3 yýl sonra dünya enflasyonunda yeniden %2-3'lere bir çekilme olursa 10,20 ve 25 yýllýklar tekrar makul ve iyi bir reel getiri sunmaya baþlarlar ancak US88 çoktan itfa edildiðinden eksi reel getiri realize edilip kýymet sonlandýrýlmýþ olur.

5 yýllýklar için gördüðüm risk bu. Piyasa da muhtemelen bu riski gördüðü için büyük ihtimal ile alýþýlmýþýn aksine yeni çýkan 5 yýllýk kýymetler için 20 yýllýk kýymetlere uyguladýklarý kupon faizini ve hatta üzerini talep ediyorlar.