Hane halkı sayısı düşüyor, Suriyeliler olmasa nüfüs düşüyor, şu an nüfüs değişim oranı 1,7 yani 20 evlenirken doğan çocuk sayısı 17
Kısacası çocuklarınız bizler gibi ev sahibi olma derdini çok çekmeyecek, kalan mirasın üzerine biraz koyarak ev sahibi olabilecek.
Bunu etrafınıza bakacakta rahatça görebilirsiniz, 1-2 çocuklu ailelerin çoğunda 1 veya 2 ev zaten var, ama iyi ama kötü
Yıllardır inşaata dayalı büyüyen ekonomi yeni çözüm bulunmazsa ilerde çökeceği muhakkak, gelişmiş ülkelerdeki durum bizde de olacak, ilerde inşaata dayalı bir ekonomi olmayacak

Benim ev derdim yok, yanlış anlaşılmasın yazdıklarım. Arsam var projem çıktı inşaata başlıyorum, maliyetler eskiye göre 4-5 kat artmış olsada 30-40 yıllık harabelere para ödemeyeceğim, sıfır daire diye müteahhitlere de kazıklanmayacağım, ev yaptırana kadar da kamu lojmanında oturuyorum sorunum yok

Ben ev sahibi de değilim, kiracı da değilim. Geçmiş zamanda ikisini de oldum, ne ev sahibiyle sorun yaşadım, ne kiracıyla. Mesele ev sahibi ve kiracı kendini birbirinin yerine koyunca çözülüyor, ama sadece kendini düşünen ev sahibi ve kiracı karşı karşıya gelirse tek yol mahkeme

Kiracıyada, ev sahiplerine de bu zor dönemde sabır diliyorum