2024 yılı için 2 MİLYAR kira beklediğimi yazmıştım. Çok fazla nasıl olacak diyen olmuş.
2022- 750 mn hasılat
2023- 1.3 mn hasılat
2024- Büyük sözleşmelerin çatır çatır yenileneceği seneler geliyor. Eski fiyatları kalır mı sizce? Şimdi bile sözleşme yenilemelerinde yeni kiralar 3 katı fiyatlarda. Bu nedenle 2024'te kira 2 milyar. GES tarafı toplam hasılat içerisinde hep düşük payda kalacak ama 250-500 milyon bandına bile çıkacak 5 sene süre zarfında.

Bu TR borsası inanılmaz ucuz ya. Şirket enflasyondan besleniyor, depo yapım maliyetleri ortada. Kurumsal depo ihtiyacı tedarik zincirinde TR nin öne çıkmasından dolayı giderek artıyor. Biz de sanayi bölgesinin resmen tekel depocusuyuz. 2015 lerde 60-70 kuruşken ne kadar ucuzsak, bugün daha da ucuzuz. 2 milyar kira aldığın evini kaça satarsın bir düşün istersen. ben 30 milyardan aşağı satmam, çünkü elektiriğimi de kendim üretiyorum bak o da var. EEE 30 milyar PD hisse başı 60 TL yapıyor beyler. Şaka değil hesap ortada.

Herkesin kendi yatırım görüşüdür. Yatırım tavsiyesi değildir. Özkaynaklarını her sene istikrarlı büyüten borçlanan ve kurumsal depoculuk alanında vizyoner işler yapmaya çalışan şirket ekibine de tebriklerimi gönderiyorum. Yok egemence inşaata yaptırıyormuş bilmem ne diyenler var, fiyatlar ortada milyarlardan bahsedilen şirkette piyasa fiyatından yapılan işler için ortalığı ayağa kaldırmakta hoş değil.

Yolumuz açık yola devam.