Ben eþþek çok güttüm yaþým ve köylü çocuðu olmanýn gerektirdiði en temel vazifeydi bir zamanlar neyse ben eþþeðe eþþek derim katýra katýr ata at muameleyide ona göre yaparým eþþeðe at dersen at gücenir alýnýr eþþekte kendini at zanneder atýn gölgesinde gezer gölgesinden kendine bakar ne heybetliyim der eþþeðin eþþek olduðuna Bi karar verdikten sonra kendi aralarýnda ayrýlýrlar Bi huysuz eþekler vardýr Bi sadýk eþekler Bi inatçý eþekler Bi önüne bakýp koyulan otu yiyen Bi komþunun bostanýna girip karpuzu yiyen Bi kýzdýðýnda azar iþittiðinde anýrarak sahibinin evine giden birde dað tepe demeden karþý köye giden
Bi bastýðý çamura ayný yoldan giderken tekrar basmayan birde bu çamuru nasýl bulaþtýrýrým diyip içine yatan neyse saatlerce anlatýrým da boþver kýsaca ben eþþeði iyi tanýrým eþþeðede eþþek derim þimdi bu eþþek demeyin diyen arkadaþa diyeyim bu eþþek böyle güzel bilançolar açýklarken bile dd sinin deðerini bulamayacak veya dd sini 2 ye 3 e katlayamayacaksa benim için eþektir hatta 11. muratýn dediði gibi eþþolueþþeklik daha çok yakýþýr yani dd sini 5e 10a 20ye 30 a katlayanlara ne diyecez onlar at sa bu eþþek
Bu arada 11. Murat kafama taktýðým yok eþeðin gözünden anlarým þaþý olsa söylerdim Bi gözü aþaðý bakýyor Bi gözü yukarý bakýyor diye ama þimdilik yok öyle Bi durum ama bu eþþek olduðu için her an anýrýp çuvaldýz yemiþ gibi dað tepede yapabilir ama eþþek adýmlarýyla at ýn týrýsýna bile yaklaþamaz
Not bu eþþek en son ne zaman dd sini görmüþtü topikte olanlardan buna tanýk olan var mý
Son düzenleme : kilavuz; 05-08-2022 saat: 14:16.
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Yer Ýmleri