Alýntý Originally Posted by pisyedili01 Yazýyý Oku
Tablo için bekliyordum.
süreklilik neye göre nasýl hesaplanýyor sayýn deva i dert üstadým ?

y.t.d.
Bu iþin ideali þirketlerin en az son 5 yýlýnda Satýþlarýný, Esas Faaliyet Kârýný ve Net Kârýný yýllýklandýrýlmýþ bazda artýrarak devam ettirmesi. Çeyrekler bazýnda zaman zaman her þirkette dalgalanmalar olabilir. Yukarýdaki listede 1-2 istisna dýþýnda genelde bu sürekliliði saðlayan þirketler mevcut. Ama buradan þu anlam çýkmasýn, sadece yukarýdaki þirketler en istikrarlý büyüyenler deðil. Seçim kriterimiz sadece istikrarlý büyüme deðil burada. 4 temel seçim kriterimiz var.
1 ) Büyüme
2) Görece ucuzluk
3) Kaynak verimliliði
4) Finansal Saðlýk.

Bu 4 kriterden birine bile uymayaný listeye almadým. Bir þirket tüm diðer þartlarý saðlýyor ama pahalý olabilir, ya da tüm diðer þartlarý saðlayabilir ama borçluluk oraný yüksektir (ve bu ilerde ayaðýna pranga olur) ya da diðer þartlarý saðlasa da istikarlý büyüyemiyordur. O zaman listeme almýyorum. Hepsini saðlayabilecek þirket sayýsý her zaman bulunuyor. Hatta benim bu þartlara uygun bulduðum 30 civarý þirket vardý, ben sayýlarýný azalttým, daha rahat sepet ve takip mantýðý oluþsun diye. Sepette de ayný sektörlerden þirketler seçmedim özenle, bir sektörde durgunluk oluþursa hepsinin etkilenmesi muhtemel diye.
Burada belki ODAS tam anlamýyla büyüme þirketi özelliði taþýmýyor olabilir, ama o da son 1 yýllýk büyümesi ve ani ucuzlamasý sebebiyle listede kendine yer buldu.

Ancak çok önemli bir nokta daha var: Hangi kriterlerle seçilmiþ olursa olsun, mutlaka fiyat hareketlerinin durumu bi gözden geçirilmeli. Düþüþ tredinde olan bir hisse tüm temel kriterleri karþýlýyor olsa bile kýsa vadede can sýkabilecektir.