Sayfa 7/367 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Tablo için bekliyordum.
    süreklilik neye göre nasıl hesaplanıyor sayın deva i dert üstadım ?

y.t.d.
    Bu işin ideali şirketlerin en az son 5 yılında Satışlarını, Esas Faaliyet Kârını ve Net Kârını yıllıklandırılmış bazda artırarak devam ettirmesi. Çeyrekler bazında zaman zaman her şirkette dalgalanmalar olabilir. Yukarıdaki listede 1-2 istisna dışında genelde bu sürekliliği sağlayan şirketler mevcut. Ama buradan şu anlam çıkmasın, sadece yukarıdaki şirketler en istikrarlı büyüyenler değil. Seçim kriterimiz sadece istikrarlı büyüme değil burada. 4 temel seçim kriterimiz var.
    1 ) Büyüme
    2) Görece ucuzluk
    3) Kaynak verimliliği
    4) Finansal Sağlık.

Bu 4 kriterden birine bile uymayanı listeye almadım. Bir şirket tüm diğer şartları sağlıyor ama pahalı olabilir, ya da tüm diğer şartları sağlayabilir ama borçluluk oranı yüksektir (ve bu ilerde ayağına pranga olur) ya da diğer şartları sağlasa da istikarlı büyüyemiyordur. O zaman listeme almıyorum. Hepsini sağlayabilecek şirket sayısı her zaman bulunuyor. Hatta benim bu şartlara uygun bulduğum 30 civarı şirket vardı, ben sayılarını azalttım, daha rahat sepet ve takip mantığı oluşsun diye. Sepette de aynı sektörlerden şirketler seçmedim özenle, bir sektörde durgunluk oluşursa hepsinin etkilenmesi muhtemel diye.
    Burada belki ODAS tam anlamıyla büyüme şirketi özelliği taşımıyor olabilir, ama o da son 1 yıllık büyümesi ve ani ucuzlaması sebebiyle listede kendine yer buldu.

Ancak çok önemli bir nokta daha var: Hangi kriterlerle seçilmiş olursa olsun, mutlaka fiyat hareketlerinin durumu bi gözden geçirilmeli. Düşüş tredinde olan bir hisse tüm temel kriterleri karşılıyor olsa bile kısa vadede can sıkabilecektir.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bu işin ideali şirketlerin en az son 5 yılında Satışlarını, Esas Faaliyet Kârını ve Net Kârını yıllıklandırılmış bazda artırarak devam ettirmesi. Çeyrekler bazında zaman zaman her şirkette dalgalanmalar olabilir. Yukarıdaki listede 1-2 istisna dışında genelde bu sürekliliği sağlayan şirketler mevcut. Ama buradan şu anlam çıkmasın, sadece yukarıdaki şirketler en istikrarlı büyüyenler değil. Seçim kriterimiz sadece istikrarlı büyüme değil burada. 4 temel seçim kriterimiz var.
    1 ) Büyüme
    2) Görece ucuzluk
    3) Kaynak verimliliği
    4) Finansal Sağlık.

Bu 4 kriterden birine bile uymayanı listeye almadım. Bir şirket tüm diğer şartları sağlıyor ama pahalı olabilir, ya da tüm diğer şartları sağlayabilir ama borçluluk oranı yüksektir (ve bu ilerde ayağına pranga olur) ya da diğer şartları sağlasa da istikarlı büyüyemiyordur. O zaman listeme almıyorum. Hepsini sağlayabilecek şirket sayısı her zaman bulunuyor. hatta benim bu şartlara uygun bulduğum 30 civarı şirket vardı, ben sayılarını azalttım,daha rahat sepet ve takip mantığı oluşsun diye. Sepette de aynı sektörlerden şirketler seçmedim özenle, bir sektörde durgunluk oluşursa hepsinin etkilenmesi muhtemel diye.
    Burada belki ODAS tam anlamıyla büyüme şirketi özelliği taşımıyor olabilir ama o da son 1 yıllık büyümesi ve ani ucuzlaması sebebiyle listede kendine yer buldu.

Ancak çok önemli bir nokta daha var: Hangi kriterlerle seçilmiş olursa olsun, mutlaka fiyat hareketlerinin durumu bi gözden geçirilmeli. Düşüş tredinde olan bir hisse tüm temel kriterleri karşılıyor olsa bile kısa vadede can sıkabilecektir.
    evet konka mercn süreklilik devamlılık için biraz daha testden geçmeleri gerekir haklsınız.
    süreklilik benim için önemli benim bünyem yeniliği ve yeniyi kaldıramayacak kadar eskidi .gözüm sanırım o yüzden bu gibi tablolarda sürekli bildik tanıdık hisse arıyor....

3.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    evet konka mercn süreklilik devamlılık için biraz daha testden geçmeleri gerekir haklsınız.
    süreklilik benim için önemli benim bünyem yeniliği ve yeniyi kaldıramayacak kadar eskidi .gözüm sanırım o yüzden bu gibi tablolarda sürekli bildik tanıdık hisse arıyor....
    konka yeni bir şirket değil, 30 yıllık bir şirket.. sadece borsada yeni ve ülke üretiminin 1/3'ünü yapıyor kendi sektöründe.

mesela Sarten borsaya açılsa yeni açıldı diye almaz mısın? ben koşa koşa alırım. ambalaj sanayinin en büyük oyuncusu. ya da Abdi İbrahim borsaya açılsa almaz mısın borsada yeni diye? ilaç sanayisinin duayenlerinden. o bakış açısı değişmeli bence.
    Clausewitz

konka yeni bir şirket değil, 30 yıllık bir şirket.. sadece borsada yeni ve ülke üretiminin 1/3'ünü yapıyor kendi sektöründe.

mesela Sarten borsaya açılsa yeni açıldı diye almaz mısın? ben koşa koşa alırım. ambalaj sanayinin en büyük oyuncusu. ya da Abdi İbrahim borsaya açılsa almaz mısın borsada yeni diye? ilaç sanayisinin duayenlerinden. o bakış açısı değişmeli bence.
    bizim için yeni şirket.kıyaslıyabilecek bilançosu az olması.izahnamede genelde 1-2 yıl öncesi hakgetire....
    geçmiş datalarına erişebiliyorsak o başka tabi .....

5.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    bizim için yeni şirket.kıyaslıyabilecek bilançosu az olması.izahnamede genelde 1-2 yıl öncesi hakgetire....
    geçmiş datalarına erişebiliyorsak o başka tabi .....
    risk almak istemeyen elbette almaz.. ben zaten sepet mantığı yapıyorum burada. tek bir şirket olsa riskli kabul edilebilir bu tercih.
    Clausewitz

risk almak istemeyen elbette almaz.. ben zaten sepet mantığı yapıyorum burada. tek bir şirket olsa riskli kabul edilebilir bu tercih.
    sayın deva i dert sizden bir konudada yardımınızı isteyebilir miyim?

imkb 50 nin kendi içinde böyle bir sıralama yapabilirmisiniz müsait bir zamanınızda...ama tabi zaman alıcı birşeyse gerek yok...ama excelde tablolar zaten var çok zamanımı almaz filan diyorsanız bu kriterlere göre imkb 50 yi kendi içinde sıralayabilirmisiniz?

hatta başka sebeplerden ötürü beğenmediğiniz şirketleride sıralamaya dahil etmeyiniz(önelemenize tecrübenize güveniyorum) az olsun temiz olsun.

y.t.d

7.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    sayın deva i dert sizden bir konudada yardımınızı isteyebilir miyim?

imkb 50 nin kendi içinde böyle bir sıralama yapabilirmisiniz müsait bir zamanınızda...ama tabi zaman alıcı birşeyse gerek yok...ama excelde tablolar zaten var çok zamanımı almaz filan diyorsanız bu kriterlere göre imkb 50 yi kendi içinde sıralayabilirmisiniz?

hatta başka sebeplerden ötürü beğenmediğiniz şirketleride sıralamaya dahil etmeyiniz(önelemenize tecrübenize güveniyorum) az olsun temiz olsun.

y.t.d
    Holding ve bankalar benim ölçüm kriterlerimin ve ilgi alanımın dışında.. onun haricinde isterseniz bir ara yapayım.
    Clausewitz

Holding ve bankalar benim ölçüm kriterlerimin ve ilgi alanımın dışında.. onun haricinde isterseniz bir ara yapayım.
    Arzu ederseniz sigorta ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarını da çıkartabilirsiniz.Bacası tütenler olsa sadece benim için de iyi olur.Çok çok teşekkür ederim.

y.t.d.

Sayfa 7/367 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •