Originally Posted by
Pscyokinesis
Faiz enflasyon karşısında erimesin yeter .
İşyerinin olduğu yerde %20-25 oranında zam geldi tüm lokantalara bayram sonrası .
Haftada aynı parayla 5 gün giyebiliyorsan 4 güne indi .
Peki bizim paramızın değeri aynı kaldı mı .
Örnek olarak gıdayı örnek verdim temel ihtiyaç ne yapalım evden ekmek arasına sandöviç yapalım [emoji2][emoji2][emoji2]
Başka örnek ekmek baharda 75 krş yaz başladı 1.25 oldu buda arz talep dengesi bozuldu ondan sanırım
Enflasyon 25 den az değil benim aldığım ürünlerde .
Stopajdan sonra 12.50 faiz var ama para eriyor gün be gün .
Hala 15 14.75 vs vs diye konuşuyoruz ama paranın satın alma gücü gün be gün azalıyor .
Karınca misali birikim yapıyorsun ama Ağustos böceği daha rahat yaşıyor birikimi olmayan .
Eskiden enflasyon yüksekti ama o oranda faizde yüksekti şimdi enflasyon sözde düşük ona mukabil faizlerde düşük .
Nereden bakarsak bak külliyen zarar .
Üçlü hesap açtım dolara geçerim diyordum uygun olursa diye 10 krş oda yükseldi .
Ne yapsak bilmiyorum birikimle emlak almakta mantıklı değil .
Sürekli her sokakta yürürken ilanlar göze çarpıyor .
Ev dükkan satılık kiralık her yer .
Fiyatlarda uçmuş gitmiş .
Sıfır bina ile aynı parayı isteyen bir sürü mal sahibi var 30-40 yıllık binalara.
Hisse senedi vs desen külli zarar 500 milyon dolar 1 milyar dolar pd si var diyorsun aldığın anda robotlar basıyor .
1 milyar dolarlık şirkette 100 k bile göze batıyor batmadığı olmadı .
Küçük hisseler ise mezar gibi giren onlardan hiç çıkamaz sanırım .
Niye bireysel yatırımcı gelmiyor diyorlar böyle düzen olursa niye gelsin zaten .
Sonuçta son zamanlarda ne yapmak lazım diye kafa yoruyorsun ama bir arpa gidemiyorsun .
En iyisi birikimi boşverip gençken yapabilecek durum var ise yemek sanırım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri