Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
Gerçeğe uygun değerlemeyle Reysaş'ın gayrimenkul portföyünün değeri ortaya çıkmış oldu. Burada fiktif olan bir şey yok ki. Neticede bu şirketin bir defter değeri var. Defter değerimiz hisse başı 3.5 TL imiş, onu öğrenmiş olduk. Temettüye göre fiyatlama konusunda sonuna kadar haklısınız ama her şeyden önce bu hissenin sektör ortalamalarında bir piyasa değerinde olması gerekir ki ötesini konuşalım. Gyo'lar içerisinde en kötüsü bile 0.50 pd/dd ile fiyatlanırken burda 0.20'li oranlardan bahsediyoruz. Burda reel anlamda ciddi bir ucuz kalmışlık var. Önce bu oran 0.50'lere gelsin, emsallerine biraz yaklaşssın sonrasında kârların niteliğine ve ötesine bakalım.

Bana göre gerçeğe uygun değerlemeyle çok şey değişti. Piyasa fiyatlaması konusunda pek umutlu olmasam da patronun bu tablonun yarattığı bozuk imajdan sıkılıp hisseleri taşıyabileceğini düşünüyorum.
ben biraz daha temettü odaklı bakan bir yatırımcı olduğum için algım bu şekilde..umarım sermaye kazancı odaklı yatırımcı dostların da memnun kalacağı gelişmeler olsunitirazım olmaz pek tabii ki