Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
Değerli başlık sakini KY abiler sizden ricam şu aşağıdaki görsele bir kez bakın ve sizde kararınızı verin. Çünkü bu aşamada sizin vereceğiniz karar İstanbul borsası nın kaderini belirleyecek. Çünkü buradaki KY nin gücü borsadaki ateşleyici güç olacak.

Buradan çıkacak olan para borsanın fitilini ateşleyecek. Bu saatten sonra gıdım gıdım geçeceğiniz her hisseyi kalkındıracaksınız. Siz bir macera yazdınız ama artık her macera , her film gibi artık bununda sakin bir şekilde normale dönmesi gerek. Özelikle Euro bond karşılığında piyasaya düşecek olan yüklü mal sizin sonunuzu hazırlamaz ise.

Bakın

SASA = İSCTR + SAHOL +BİMAS

Sizce bu yukarıdaki formülde mantık hatası nerede ?
Bundan sonra ne olur bilinmez. Yalnız düşünce şekliniz son derece yanlış bence.
Bir kere bankaların öz sermaye karlılıklari çok düşük. Sahol dediginiz firma zamaninda Sasa'yı Erdemoğlu'na satan çok ileri goruslu bir holding.
Burada bakilmasi gereken , olacak yatirimlarin ciroya ve karliliga etkisini hesaplayip makul bir fk ile carparak olabilecek fiyati tespit etmek.
Bunlari yapmak icin de faaliyet raporunu okuyup hesap yapmak gerekiyor.
Esitligin sag tarafindaki sirketlerin de elbet yatirimlari vardir. Burada sorulmasi gereken sagdaki firmalar niye çöp degerinde islem gordugudur.
Sasa sirket olarak bu zamana kadar verdigi sozleri tuttugundan bundan sonrada tutacagina inanip yatirimima devam ediyorum.
Bir hisseye pahali demek icin gelebilecek karlari tahmin etmek gerekir. Bu hisse ben bildim bileli hep pahali. Nice borsa gurusunu haksiz cikarmis bir hisse. Manipulasyon olsaydi bir taraf kazanirken diger tarafta magdurlar olurdu. Ben daha Sasa alip da magdur olan gormedim bu zamana kadar.
Bist 100 de sene basindan beri Sasa dan daha cok getirisi olan bir cok hisse var.
Mesela kontrolmatik, hektaş vs.
Burada sadece Sasa nin konusulmasi , piyasa degeri en yuksek sirket olmasindan kaynaklaniyor sanırım.
Bu mecrada dahil hicbir mecrada yazilanlara kulak asmayip kendi hesabinizi kendiniz yapin.