Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
Benim 2023'ten ümidim yok.
Nasdag 9000'e kadar inebilir diye düşünüyorum.
Tabiki tahminimden ibaret bu.
Sevgili MyFinans, katılıyorum. Takip ettiğim yerli ve yabancı ekonomistlerin ortak görüşü USA Borsalarında halen %15-%20 aralığında bir düşüş beklentileri olduğu yönünde. Doğrudur, yanlıştır bilemem ancak resesyon bilinen ve beklenen bir gerçek. Bu nedenle doğruluğu daha ağır basıyor. Sıkı bir tematik fon savunucusu olmama rağmen resesyon sebebiyle Emtia, Değerli Madenler ve tüm Yabancı Borsa fonlarından çıkış yaptım şahsen. Sadece Petrol ve Gıda fonlarında yatırımımı tutuyorum. Zamanında Yeşil Enerjide bir patlama olacağının sıkı savunucularından biri olmakla birlikte USA'in EU ülkelerini bu yönde yatırıma iterken kendilerinin halen katı yakıt üzerinden kar etme çabaları nedeniyle bu sektörde de kısa vadede bir kandırmaca olduğunu düşünerek bu sektöre de temkinli yaklaşıyorum. Tek düsturum Petrol, Gıda, Su. Onun haricinde Yabancı Borsalardan, özellikle de şu aralar EU Borsalarına yatırım yapan fonlardan uzak duruyorum. Yanlış değerlendiriyor veya hissi davranıyor olabilirim. Farklı görüş ve bakış açılarına da saygı duyar ve şahsen duymak isterim.