Arama sonucu : 8016 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Değişken fon olarak adının hakkını veren tek fon Rpd, diğer değişken fonlar tamamen borsaya endeskli. Hamle imkanları olmasına rağmen borsa çöküşünü sadece izliyorlar. Rpd fon yöneticilerini kutluyorum. Bu tarz fonlar umarım çoğalır.
    şahsen bist 9000 yaptığı gün hepsini satıp rpd'ye geçerim. bistin eski dolar bazlı zirvesi 5 cent, 500x18,75=9375 eder. aslında orayı bile geçeceğini düşünüyorum bu yıl veya önümüzdeki yıl. ama dediğin gibi rpd güvenli liman tadında..aşırı yükseliş günlerinde elde ettiklerini kara yansıtmayıp bir kenarda biriktirip, böyle aşırı düşüş günlerinde ekleme yaparak zararı azaltıyorlar tahminim. kanıtın ne derseniz yıllık getirisi misal diğer bir değişken fon olan TCD'nin yarısı, yani aslında psikolojinize oynuyor rpd.

yoksa %60 bistteler nasıl olur da cuma zararı -0,34 olur. hiç türev araç demeyin yıllardır uğraşırım şort kullanmak kuantum fizikçiliğinden bile zor iştir, 2 tutar 3 tutmaz, bunlarda zarar diye birşey olmuyor, türev kullanıyor olabilirler ama hepsi türevle ilgili olamaz.
    Son düzenleme : friendly_1980; 07-01-2023 saat: 11:58.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •