Originally Posted by
temettuverimi
Büyük holdinglerin bazıları EYT den emekli olacak beyaz yakalıları çalıştırmayacığını duyurdu personeline. Bazıları da daha az ücretle çalıştıracağını duyurdu. Bunlar benim bizzat yakın çevremden öğrendiklerim.
Ben de emekli olup ufak tefek kendi işlerimi yapmayı planlıyorum. Finansal açıdan bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum ancak tek endişem bir boşluğa düşmüş gibi olur muyum? Ya da sudan çıkmış balık gibi olur muyum? Sosyal statü, çevre vs. gibi konularda zorluk çeker miyim? bunları düşünüyorum. Ama ciddi ciddi düşünüyorum. Sonum hayırlı olur inşallah
Kafası benim gibi karışık olan var mı? Değişik duygularda gidip gelen

Büyük ihtimal ile boşluğa düşersiniz, endişelerinizde haklısınız. Kendinize kendi seçeceğiniz ve yapmaktan zevk alacak biraz da mental olarak zorlayacak meşgaleler bulmanız şart. İnsanların aktif iş hayatlarını bırakıp tamamen emekli moduna geçmeleri durumunda iq leri bile düşüyor araştırmalara göre. Emekli demek benim tanımıma göre yapmak istemediği şeyleri yapmayan, ama yapmaktan zevk aldığı şeyleri yapan kişi demektir.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri