Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
Sayın Cok , Vestelin finansallarıyla pek ingilenmedim ve hiç incelemedim şiydiye kadar. Siz yazınca bi baıkıyım dedim şöye finansallarına..

Yaptığı yatırımları iyi , yatırımlarını her sene de artırıyor Vestel, Maddi ve MAddi olmayan kalemler sürekli artış içinde..

F/K sı , brüt kar marjına göre yüksek gözüküyor . Sebebine baktım az önce , finansalarının inceledim biraz. Diğer faaliyetlerden son dönemde sürekli zarar yazıyor. Bu zarararın ise sebebinin bilmiyorum, muhtemelen dolar kurunun yükselişinden olumsuz etkileniyor , kasasında daha fazla tl tutuyor olabilir.

elbette bilançoda bir dönem gelir ve bu diğer faaliyet kalemi düzeldiğinde , asıl kar gözükecektir. Bu durumda da yanlış hesaplamadyısam ,ortalama son yıl , 2022 yıllıkta , 5 milyar net kar yapması gerekirken sadece 1,1 milyar kar yapmış, diğer faaliyetlerden zarar kaleminden dolayı.

Bu durumda da 16 olan F/K, 5 milyar kar yaptığında 5 kat düşer. yani 3,2 F/K gelir. Brüt kar marjı yüzde 25 lerde Vestelin... Ortalama 12 F/K ile fiyatlansa . 4 katlık bi potansiyel var VEstelde.

Aslında Vestelde şu an çok büyük fırsat varmış , siz yazınca böyle, bu frsatı ben de görmüş oldum.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi
Vestel bu yazımdan sonra çoşmaya devam ediyor..

Sanırım, ordaki Spek Bey bu yazımı gördü daha önce.

Bu HIRSIZLARIN sayesinden yıllardır bir çok hisseyi kaçırdım alamadım , fırsat maliyeti yapamadım... Tıpkı şimdi vesteli kaçırdığım gibi. Gerçi hala çok büyük potansiyel var Vestelde. Bu HIRSIZLARDAN erken kurtulursam , bu fiyatlardan bile alırım Vesteli

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.