Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
hocam iyi de yıllık faiz %44, sürekli yükseldiğini de göz önüne alırsak faizi yenen bir kazanç için bile bistin seneye temmuzda 10 bin üstüne atması gerekir. bunu başarsa bile faize yakın bir kazanç için riske neden gireyim, borsa yatırımcılığında kural olarak yatırım için faizin 3 katı potansiyel olması gerekiyor, o halde bistte yıllık %132 getiri bekliyor olmak gerekir, ki bu da seneye temmızda 15 bin demek. temel analiz anlamında bistte böyle bir potansiyel varmıki?

benim hesabıma göre böyle %130-150'li kazançlar için bistin uygun rakamı hala 4 binler..hadi en çok 5 bin olsun. faizi yere seremiyorsan borsa riski almanın ne anlamı var.
geçen yıl ile aynı senaryoyu yaşarız diye düşünüyorum. dolar olarak bakarsanız bist geçen sene temmuz ocak arası 2500den 5000e gitmiş, dolar bazlı çarpı 2 yapmış ve 3usdye gelmiş ve şu anda dolar bazlı 2.35lerde ve enflasyon yeniden patlamak üzere yola çıktı üstüne üstelik dolar da koptu ve borsa %30 aşağıda şu anda. 4000ler hayal artık bu dolar ve enflasyonla hesabınızı her ürün için dolar ile yapmanızda fayda var çünkü dolarda enflasyon %2 uzun yıllardır bu aralar 4% ama yine 3-2ye düşecek seneye. Velhasıl kelam ben ev sattım eurobond aldım ve dolar bazlı %10 çok cazip getiri benim için ama oradan gelen parayı da elime geçen parayı da sürekli biste kaydırıyorum sene sonu yeniden 3usd endeks hayal değil yani şimdiki kurla 7800 muhtemelen aralık kuruyla 8000ler ve endeksi geçen bir sürü fon var. endeks de yanıltmasın sizi endeksi geçebilecek yan kağıtlar var hala %50 diplerde dolanan.