Bist 100 f/k, 02.01.2023'te 8.11'di
24.05.2023'te 4.46'ya inmişti.
Şuan 6.28.
Bu ay sonu bilançolar geldikçe muhtemelen düşmeye devam eder, son çeyrekte bilançolar da dolar fiyatlamasi nedeniyle iyi bilanço beklentileri mevcut hisseler var.
Bist'in gidecek yolu var gibi duruyor ama 24 mayıstan bugüne %40 getiri var endekste, o günkü kadar iskonto şuan yok.
Saygılar
En agresif değişken fonlar
Hisse yoğun fonlar ve
Döviz bazlı fonlar
Zaten bunlar var
Bundan sonra da böyle devam etmeyi düşünüyorum.
Bunlarla bile enflasyonla baş edilebileceği şüpheli
Ne zamanki gerçek enflasyon üstü faiz olur o zaman yeniden değerlendirilir durum.
Şu anda en yüksek veren %44 civarı
Ama o bile çok komik kalıyor gerçek enflasyon karşısında
Yer olsa ikinci el araç alacağım da muhafazası dert😊
Aynen kardeşim araç piyasasi uçtu gitti de şimdi de yasaklar cezalar önünü alamıyorlar filan sitedeki ilanlara .yanıltıcı rakamlara cezalar filan geliyor muş en son .Bu değişken fonların önümüzdeki haftalarda aylarda örnek eib ve buna yakın bi kac fon .daha fazka getiri almak adına para piyasasi fonların bağlı kalmadan yönü için bi tahmin o görünüz varmidir .inceledim bazen aylarca süründürmus yeni toplamış çoğu. İllaki borsa bi yerlerden düzeltme yaparsa bunlar nasıl olur ilerisi için..
hocam iyi de yıllık faiz %44, sürekli yükseldiğini de göz önüne alırsak faizi yenen bir kazanç için bile bistin seneye temmuzda 10 bin üstüne atması gerekir. bunu başarsa bile faize yakın bir kazanç için riske neden gireyim, borsa yatırımcılığında kural olarak yatırım için faizin 3 katı potansiyel olması gerekiyor, o halde bistte yıllık %132 getiri bekliyor olmak gerekir, ki bu da seneye temmızda 15 bin demek. temel analiz anlamında bistte böyle bir potansiyel varmıki?
benim hesabıma göre böyle %130-150'li kazançlar için bistin uygun rakamı hala 4 binler..hadi en çok 5 bin olsun. faizi yere seremiyorsan borsa riski almanın ne anlamı var.
İçinde bulunduğumuz şartlarda ekonomideki durum malum. Enflasyon yüksek, Bu arada döviz yükselişi devam ediyor. Bu durumda bist kısa süreli düzeltmelerle yoluna devam edecek görüşündeyim. Şirketler normal kar bile yapsalar yeniden değerleme oranları yüksek olur. Bu bile hisse değerlerinin artış sebebidir. Bu arada dolar artışından dolayı bir yerden sonra yabancı girişleri de olabilir. Sizin söylediğiniz o seviyelere gelmesi mümkün. Bol kazançlar
Yer İmleri