Risk seviyelerine göre fonlarý nasýl görüntüleyebiliriz ?
Örnek
Risk seviyesi 1 olarak seçeceðiz ve hangileri olduðunu sýralayacaðýz
Risk seviyesi 7 seçeceðiz ve tüm risk seviyesi 7 olan fonlarý görüntüleyeceðiz
Risk seviyelerine göre fonlarý nasýl görüntüleyebiliriz ?
Örnek
Risk seviyesi 1 olarak seçeceðiz ve hangileri olduðunu sýralayacaðýz
Risk seviyesi 7 seçeceðiz ve tüm risk seviyesi 7 olan fonlarý görüntüleyeceðiz
Borsa bu kadar yükselmiþken hisse yoðun fonlara girmek bana biraz riskli geliyor ama belli olmaz endeks düzeltme yapmadan 6.500 seviyesine de gidebilir, ben bu kadar çýkacaðýný beklemiyordum açýkçasý, gerçi çoðu hisse hala zirvesinden çok uzak orasý da ayrý, þimdilik zararý kurtardýðým hisselerden birer miktar satýp ppf de bekliyorum, bir düzeltme olursa kademeli olarak hisse yoðun fonlara girerim, artýk hisse alýmýndan uzak duracaðým.
Aþaðýdaki siteden filtreleyebilirsiniz,
https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_filtreleme
benzer durumdayým. bence treni kaçýranlar halihazýdaki diðer fonlarýný bozmadan yeni elde ettiði tasarruflarla aylýk kademeli hisse fon alým yapabilir. bu yükseliþin sebebini çakma bloom uzmanlarý dahil hiçkimse bilmediði için 9 bin yolculuðu baþlarmý emin olamýyorsun. kesin olan tek þey döviz veya faiz fonlarý bozarak ful biste dönüþ için 5500'e düþüþü beklemek þart. 5500'e düþmeyecekse 9 bin yapýp ordan 6 bine düþmesi þart yani her halukarda tepeden alanlarý þok edecek dip rakamlar gelmeli.
ben de tereddütte kaldým hafta baþýnda bir miktar fonlara girsem mi diye düþünüyordum, düþerse de kademe kademe eklerim diyordum ama bu kadar kýsa sürede 6 bin üzerine çýkacaðýný beklemiyordum, þimdilik bekleyelim bakalým saðlam bir düzeltme gelirse oradan gireriz yoksa treni kaçýrdýk der sonrakini bekleriz artýk.
2015 te 15 bin euroya alýnan araba
2022 de 18 bin euro ediyordu
Þu anda 22,500 euro
Demekki neymiþ en iyi kazandýran 2.el araç al satmýþ
gerisi hikaye kalýyor maalesef
Daha öncede yazdým artýk hiçbir güç beni faizli enstrumanlara yatýrým yaptýramaz
En çok 2-3 gün durur giderim
%110 getiren bir ppf falan olursa o ayrý tabi
Bu arada bist te dövizin son ataðý ile arayý kapatamadý
bir atak daha gelirse iyice yaya kalacak
Yer Ýmleri