Bist 100 f/k, 02.01.2023'te 8.11'di
24.05.2023'te 4.46'ya inmiþti.
Þuan 6.28.
Bu ay sonu bilançolar geldikçe muhtemelen düþmeye devam eder, son çeyrekte bilançolar da dolar fiyatlamasi nedeniyle iyi bilanço beklentileri mevcut hisseler var.
Bist'in gidecek yolu var gibi duruyor ama 24 mayýstan bugüne %40 getiri var endekste, o günkü kadar iskonto þuan yok.
Saygýlar
En agresif deðiþken fonlar
Hisse yoðun fonlar ve
Döviz bazlý fonlar
Zaten bunlar var
Bundan sonra da böyle devam etmeyi düþünüyorum.
Bunlarla bile enflasyonla baþ edilebileceði þüpheli
Ne zamanki gerçek enflasyon üstü faiz olur o zaman yeniden deðerlendirilir durum.
Þu anda en yüksek veren %44 civarý
Ama o bile çok komik kalýyor gerçek enflasyon karþýsýnda
Yer olsa ikinci el araç alacaðým da muhafazasý dert😊
Aynen kardeþim araç piyasasi uçtu gitti de þimdi de yasaklar cezalar önünü alamýyorlar filan sitedeki ilanlara .yanýltýcý rakamlara cezalar filan geliyor muþ en son .Bu deðiþken fonlarýn önümüzdeki haftalarda aylarda örnek eib ve buna yakýn bi kac fon .daha fazka getiri almak adýna para piyasasi fonlarýn baðlý kalmadan yönü için bi tahmin o görünüz varmidir .inceledim bazen aylarca süründürmus yeni toplamýþ çoðu. Ýllaki borsa bi yerlerden düzeltme yaparsa bunlar nasýl olur ilerisi için..
hocam iyi de yýllýk faiz %44, sürekli yükseldiðini de göz önüne alýrsak faizi yenen bir kazanç için bile bistin seneye temmuzda 10 bin üstüne atmasý gerekir. bunu baþarsa bile faize yakýn bir kazanç için riske neden gireyim, borsa yatýrýmcýlýðýnda kural olarak yatýrým için faizin 3 katý potansiyel olmasý gerekiyor, o halde bistte yýllýk %132 getiri bekliyor olmak gerekir, ki bu da seneye temmýzda 15 bin demek. temel analiz anlamýnda bistte böyle bir potansiyel varmýki?
benim hesabýma göre böyle %130-150'li kazançlar için bistin uygun rakamý hala 4 binler..hadi en çok 5 bin olsun. faizi yere seremiyorsan borsa riski almanýn ne anlamý var.
Ýçinde bulunduðumuz þartlarda ekonomideki durum malum. Enflasyon yüksek, Bu arada döviz yükseliþi devam ediyor. Bu durumda bist kýsa süreli düzeltmelerle yoluna devam edecek görüþündeyim. Þirketler normal kar bile yapsalar yeniden deðerleme oranlarý yüksek olur. Bu bile hisse deðerlerinin artýþ sebebidir. Bu arada dolar artýþýndan dolayý bir yerden sonra yabancý giriþleri de olabilir. Sizin söylediðiniz o seviyelere gelmesi mümkün. Bol kazançlar
Yer Ýmleri