Kocaer Enerji ile yenilenebilir enerji sektöründe büyümeyi hedefliyor

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla da sektörüne öncülük eden Kocaer Çelik, yeşil enerji, sürdürülebilir üretim ve tüketim doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor. Ege Bölgesi'nin en büyük çatı üzeri GES'lerinden birine sahip olan şirket, tükettiği elektrik enerjisinin %33'ünü kendi ürettiği temiz enerjiden karşılıyor. Stratejik büyüme alanı olarak seçtiği yenilenebilir enerji sektöründe, temiz enerji üretim kaynaklarını jeotermal enerji ile çeşitlendirmeyi amaçlayan Kocaer Çelik, yatırımlarını tek çatı altında toplayarak daha etkin yönetimini sağlamak amacıyla %99 iştiraki olan Kocaer Enerji A.Ş. unvanı ile yeni bir şirket yapılanması gerçekleştirdi. Aydın Kuyucak'ın Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde toplam 10.844 hektarlık alana sahip Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su sahası ve işletme ruhsatını alan şirket, birinci faz olarak yaklaşık 120 MW'lık güneş enerjisine eşdeğer 24 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali (JES) yatırımı için sismik ve manyetotellürik (MT) çalışmalarına başladı. Bu yatırımların tamamlanmasının ardından elektrik tüketiminin %100'ünü yenilenebilir kaynaklarla karşılamayı planlıyor. Şirket, aynı zamanda elektrik kaynaklı emisyonlarda karbon nötr hedefini gerçekleştirirken, enerjide bağımsız hale gelerek uluslararası rekabette de önemli bir avantaj kazanmayı amaçlıyor. Kocaer Enerji özellikle yenilenebilir başta olmak üzere enerji alanında yapacağı yatırımlar ile ulaştığı elektrik üretim kapasitesini ulusal elektrik dağıtım sisteminde değerlendirerek enerji satışı da gerçekleştiren bir yapıya dönüşmeyi hedefliyor. 24 MW'lık kapasiteye sahip JES yatırımının gerçekleşmesinin ardından MT ve sismik çalışma raporlarına göre, jeotermal kaynaklardan elektrik üretiminde kapasitenin artırılması için yatırımın diğer fazlarına başlanması hedefleniyor.