Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
Cevdet Yılmaz: İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak.


elbette düşük alan desteklenmeli lakin düşük prim ödeyen ile yüksek prim ödeyenin hakkaniyeti nasıl korunacak?
çorba olmuş sistem acilen sil baştan yeniden kurulmalı.

sadei,hakkaniyetli sistem kurulmalı
bence devletin acilen emekli aylığı sisteminden çıkması lazım. sadece sağlık sigortası yapması lazım. Yoksa popülist siyasetçilerin elinde sistemin adaleti de şaşar, devletin kasası da boşalır. Bu emeklilik konusunun iyi denetlenir şekilde özel şirketlere devredilmesi, herkesinde ödediği prim kadar maaş alacağı yapı oluşturulması lazım. adam tarım bağkurunu yarım yamalak ödemiş, 3600-5000 gün primi var 7500 TL emekli maaşı alıyor. öte tarafta 28 yıl tavandan sigorta primi ödenmiş kişiye de 35 bin TL emekli aylığı bağlanmış. Bu kişinin bu sürede ödediği kişisel ve işveren primleri bugünün parasıyla 8.5 milyon yapar. Bu kadar prim ödemiş, bu primi de sistemde değerlenmiş birinin hakkı 35 bin TL maaş mıdır?