Arama sonucu : 5748 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    Şirketin pazar yaklaşımı yöntemiyle değerlenmesinde bir katkım olsun istedin ve uluslararası alanda gelirlerinin ağırlığını jenerik ilaç üretiminden elde eden 11 şirketin çarpanlarını derledim. Türkiye'den de ilaç üretiminde Deva'ya en yakın faaliyet konusu olan Turk İlaç firmasının çarpanlarını ekledim.
    Çarpanlar için de değerlemede en çok kullanılanları seçmeye çalıştım. FD/Favök ve F/K temel baktıklarım. Yahoo Finance ve Investing sitelerinden bilgileri aldım. Yahoo Finance'de bazı hatalar mevcut, keza Deva çarpanları da orada hatalı görünüyor. Kontrolünü de Halk Yatırım sitesinden gerçekleştirdim.
    Investing sitesinde FD/Favök mevcut olmadığı için değişik bir çarpanı da ekledim: PD/Serbest nakit akımı.
    Deva'nın çarpanlarını değerlendirirken Türkiye'deki enflasyon oranının diğer ülkelere göre çok yüksek olduğunu da dikkate almak gerekir.

Jenerik üreticileri çarpanlar.jpg

Çok özel çalışma yine güzel bir destek attınız, elinize sağlık.

Burada Deva yı hem yerel hemde uluslararası benzer firmalarından ayıran temel rasyo çok düşük bir F/k ile fiyatlanması . Firmanın faaliyetinden elde ettiği bir kar olmasa yada tek seferlik bir kar olsa , yada büyük oranda kur karı yada vergi gelirinden elde edilen bir kar olsa anlıyacağım bu durumu .. Gerçekten bu kadar temel ile alakasız bir şekilde fiyatlanan bir şirket daha var mıdır ben bilmiyorum.

1.932 mio tl 9 aylık net karın , kur karından arındırılmış ( 664 mio tl ) net kar , 1.268 mio tl dir. Belki bu yüzden düşük f/k fiyatlanıyor olabilir.

Sevgilerimle.
    Son düzenleme : value investor; 12-01-2024 saat: 17:20.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •