örn piyasa değ 60
Dönem karı 10
f/k = 6
karın % 10 u yani 1 gitti kaldı 9
60/9......?
örn piyasa değ 60
Dönem karı 10
f/k = 6
karın % 10 u yani 1 gitti kaldı 9
60/9......?
Esas bu işin uzmanı .. Haas Türkiye piyasasına hakim birini yardımcı olarak secmiş, tesadüf ?
https://www.deva.com.tr/tr/yonetim-kurulu-uyeleriMesut Çetin
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & CFO
DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO su olan Mesut Çetin, profesyonel hayatına 1999 yılında fon yönetim şirketi olan GEM Global Equities Management S.A. bünyesinde başlamış olup, takas, araştırma görevlisi, trader ve yöneticilik gibi değişik pozisyonlarda görev almıştır.
15 yıldan fazla oldu, o günden bu yana yatırımcısı pek hayrını görmemiş ama...
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ben işin matematiğinden değil, piyasadaki algısından bahsediyorum. Normal şartlarda deva gibi yoğun argesi olan, geleceği parlak bşr ilaç şirketinin 15-50 arası fk ile fiyatlanması lazım. Peki biz neden bu haldeyiz. İmtiyaz konusunun abartıldığını söylüyoruz hep, gerçek etkidi %20 olabilir, ama piyasa fiyatlaması öyle olmuyor. Çok daha fazla iskonto ediliyor bu durum.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
''İmtiyaz nedeniyle fk değerini %50 daha yüksek düşünmek lazım..Yani fk 6 ise, 9 gibi değerlendirmek lazım..''
burada piyasanın görüşü değil senin gibi tecrübeli deneyimli kıdemli birinin görüşü var
F/K 6 lardan....6.66 gibi bir noktaya götürür ancak piyasa hangi piyasaysa bilmiyorum
bunu daha yüksek oranlarda değerleme yapmaktadır diyebilirsin
yazdıkların samimiyse önce Türkçe çok az da dört işleme ihtiyacın var
düşünmek lazım ve değerlendirmek lazım
bu yazıyı okuyanlara öneriyorsun hatta zorunluluk getiriyorsun
bu şirketin son çeyrekte elde edeceği karla F/K 5.XX
bu rakamı 1.1 çarparak doğru değeri bulmuş oluruz
piyasanın ne düşündüğü beni ilgilendirmez
bu şirkette değerinin çok altında fiyatlama var
o yüzden buradayım iyi yerlerden girdim sayılır
maslak ve uğurkaptan ın hisse nette rastlanmayacak
kalitede gönderileri var birazda ondan burdayım
yenilgi yılları, iyi bir okuldur
Herkese iyi günler.
İlk olarak portfoyumun yaklaşık %40 i deva.
Sirket ne kadar iyi olursa olsun, şirketin sahibi güven vermiyorsa, fiyatlama konusu her zaman sıkıntıdır diye düşünüyorum. Bu söyleyeceklerim tamamen kendi fikrim olup her hangi bir bilgi veye duyuma bağlı değildir. Dediğim gibi güven ve şu ana kadar herzaman yatırımcılara bilgi konusunda ketum davranması beni herzaman çok uzun vadeli bu sirket özelinde yatırımdan uzak tutmuştur. Sanki sirket satilincaya kadar mecburiyetten bu duruma katlaniyormus gibi hissettiriyor.
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/ha...-yapacak/3863/
Bu yazı bence bu sirket uzun vade yatırımcısı için en büyük sıkıntıdır. Yeteri kadar fiyatlanmamasinin bence arkada yatan sebebi yine söylüyorum BENCE budur. Temettü vermekte bile %20 yi kaale almayan sirket, satış sürecinden önce böyle bir hareket yaparmı? Sirket sahibine
GUVEN EN ONEMLI kriterdir.
Yer İmleri