örn piyasa deð 60
Dönem karý 10
f/k = 6
karýn % 10 u yani 1 gitti kaldý 9
60/9......?
örn piyasa deð 60
Dönem karý 10
f/k = 6
karýn % 10 u yani 1 gitti kaldý 9
60/9......?
Esas bu iþin uzmaný .. Haas Türkiye piyasasýna hakim birini yardýmcý olarak secmiþ, tesadüf ?
https://www.deva.com.tr/tr/yonetim-kurulu-uyeleriMesut Çetin
Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý & CFO
DEVA Holding Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý ve CFO su olan Mesut Çetin, profesyonel hayatýna 1999 yýlýnda fon yönetim þirketi olan GEM Global Equities Management S.A. bünyesinde baþlamýþ olup, takas, araþtýrma görevlisi, trader ve yöneticilik gibi deðiþik pozisyonlarda görev almýþtýr.
15 yýldan fazla oldu, o günden bu yana yatýrýmcýsý pek hayrýný görmemiþ ama...
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Ben iþin matematiðinden deðil, piyasadaki algýsýndan bahsediyorum. Normal þartlarda deva gibi yoðun argesi olan, geleceði parlak bþr ilaç þirketinin 15-50 arasý fk ile fiyatlanmasý lazým. Peki biz neden bu haldeyiz. Ýmtiyaz konusunun abartýldýðýný söylüyoruz hep, gerçek etkidi %20 olabilir, ama piyasa fiyatlamasý öyle olmuyor. Çok daha fazla iskonto ediliyor bu durum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
''Ýmtiyaz nedeniyle fk deðerini %50 daha yüksek düþünmek lazým..Yani fk 6 ise, 9 gibi deðerlendirmek lazým..''
burada piyasanýn görüþü deðil senin gibi tecrübeli deneyimli kýdemli birinin görüþü var
F/K 6 lardan....6.66 gibi bir noktaya götürür ancak piyasa hangi piyasaysa bilmiyorum
bunu daha yüksek oranlarda deðerleme yapmaktadýr diyebilirsin
yazdýklarýn samimiyse önce Türkçe çok az da dört iþleme ihtiyacýn var
düþünmek lazým ve deðerlendirmek lazým
bu yazýyý okuyanlara öneriyorsun hatta zorunluluk getiriyorsun
bu þirketin son çeyrekte elde edeceði karla F/K 5.XX
bu rakamý 1.1 çarparak doðru deðeri bulmuþ oluruz
piyasanýn ne düþündüðü beni ilgilendirmez
bu þirkette deðerinin çok altýnda fiyatlama var
o yüzden buradayým iyi yerlerden girdim sayýlýr
maslak ve uðurkaptan ýn hisse nette rastlanmayacak
kalitede gönderileri var birazda ondan burdayým
yenilgi yýllarý, iyi bir okuldur
Herkese iyi günler.
Ýlk olarak portfoyumun yaklaþýk %40 i deva.
Sirket ne kadar iyi olursa olsun, þirketin sahibi güven vermiyorsa, fiyatlama konusu her zaman sýkýntýdýr diye düþünüyorum. Bu söyleyeceklerim tamamen kendi fikrim olup her hangi bir bilgi veye duyuma baðlý deðildir. Dediðim gibi güven ve þu ana kadar herzaman yatýrýmcýlara bilgi konusunda ketum davranmasý beni herzaman çok uzun vadeli bu sirket özelinde yatýrýmdan uzak tutmuþtur. Sanki sirket satilincaya kadar mecburiyetten bu duruma katlaniyormus gibi hissettiriyor.
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/ha...-yapacak/3863/
Bu yazý bence bu sirket uzun vade yatýrýmcýsý için en büyük sýkýntýdýr. Yeteri kadar fiyatlanmamasinin bence arkada yatan sebebi yine söylüyorum BENCE budur. Temettü vermekte bile %20 yi kaale almayan sirket, satýþ sürecinden önce böyle bir hareket yaparmý? Sirket sahibine
GUVEN EN ONEMLI kriterdir.
Yer Ýmleri