Arkadaşlar yıllar sonra ilk kez forumu günlük takip etmeyi ve yaptığım işlemleri paylaşmayı bırakmaya karar verdim. Piyasaların karıştığı zamanlarda uğrarım yine. Burası artık bana her gün takibi gerektirecek bir şey katmıyor. 2019 başından itibaren 2 yıl boyunca forumu üye olmadan misafir modunda takip ettim, sonra üye olup aktif katıldım. Bu süreler boyunca burdan yüzlerce şey öğrendim, öğrendiklerimi yeni gelenlere aktarma safhasına geçtiğimdeyse o işin öyle kolay olmadığını gördüm.

Forum aslında acemiler için gayet güzel ama orta ve ileri düzeyler için bazı sıkıntılar var; Birincisi burası paylaşım platformu değilmi arkadaşlar? ketumluk marifet sayılıyor, misal iyi kazandığım fonu söylersem herkes o fonu alır, fon fazla yüklenir batar gibi batıl inançlar var. Kaç kişiyiz de bizim alıp sattığımızla senin fonun batacak? daha kötüsü bana güzel kazandıran tekniğimi söylersem başkaları da kazanır, sadece ben kazanayım kafasında olan bile var.

Unutmayınki 'karma' diye birşey var, sen vermedikçe tanrı da sana vermez. Hem fon yöneticisinin müşterisi artacak ki daha fazlasını başarmak için motive olacak, değilmi? Dahası paylaşmanın en büyük avantajı buraya ne yaptığını yazdığında sırtına bir sorumluluk yüklenmiş olursun, bu da aptalca fevri kararlar almanı engeller. Daha da fazlası, fikirlerini yazıya döktükçe kendi çelişkilerinle yüzleşip gelişirsin.