Alýntý Originally Posted by fibonacci55 Yazýyý Oku
Sayýn Cengo kardeþim ;
Söylediklerinde gerçekten çok haklýsýn. Zaten vertunun saçmalýklarý grafiðe de yansýmýþ. Günlük kapanan mumlara bakýyorum. Misal; 2,50 de güne baþlamýþ, 2,75 lere yükselmiþ, öðleden sonra 2,35 lere düþmüþ eksiye girmiþ ve günü 2,45 te kapamýþ Tamamen saçmalýk. Neden yükseldin, neden düþtün, neden eski haline geri geldin? Hiçbir mantýk yok. Aslýnda GYO þirketlerine yatýrým yapmak akýllýca deðil.Bilgiðim kadarýyla Vertu gibi þirketler ; batýk olan þirketlerin hisselerini satýn alýyorlar. Çünkü batmak üzere olan þirketlere bankalar kredi vermiyor. Vertu gibi þirketler de diyor ki. Ben senin þu kadar milyon hisseni 1 tl den alacaðým. Sen iþlerini toparladýðýnda bu hisselerini 2 tl den benden geri alacaksýn. Bir nevi gayriresmi tefecilik :D Bir ofisten ibaret þirketlere yatýrým yapýyoruz bizlerde. Aslýnda yanlýþ yapýyoruz. Dediðim gibi sadece teknik anlamda bir kýpýrdanma gördüðüm için vertuya girdim. Ama çok uzun soluklu bekleyeceðimi düþünmüyorum. 3,50 gibi bir seviye görürsem vedalaþýrým. 2,75 altýna sarkarsa da kolu keserim mecburen. Stop yediðim kaðýda da bir daha asla girmem
Yolumuz bahtýmýz hayýrlý olur inþallah. 2,75 ile 3,04 arasýndaki hareketleri bizim için biraz zaman kaybý olacak gibi görünüyor. Þu 3,04 ü hacimli bi kýrýp üzerinde gün kapatsa çok güzel þeyler olacak aslýnda ama devamlý aþaðý basýyorlar oralara geldikçe. Hayýrlýsý bakalým..
Ýsgsy ile karþýlaþtýrýnca vertu nun iþtirakleri çok daha iyi ve gelecek vaad ediyor. Ýki yazýlým þirketi var iyiler. Enerji þirketleri zaten yatýrým halinde. Ve acsel var. Onu da detaylý inceledim. Sonrada gidip gömdüm parayý acsel'e. Uzun yýllardýr bir arsa hikayesi var. 3 -5 yýldýr aslýnda. 171 dönüm arsasýný sanayi imarýna açmak istiyor. Açýlýmca ne olur? Fabrikayý büyütmek amaç olabilir ki. Hammadde üretiyor ve büyük kýsmýný ihraç ediyor. Þirket þimdilik küçük ama ürettiði ürünler deterjan kozmetik tutkal ve sondaj gibi baþka üretim yapan sanayi þirketlerin hammaddesi. Özellikle ihraç ettiði deterjan için kullanýlan ve büyük kalem burda. Dikkatimi çeken ise ana ortak verus holding sondaj çalýþmalarýna baþlamýþ. Kullandýðý kimyasal maddelerin tedariðini buradan saðlamak ve bu yüzden bu þirkete iþtirak etmiþ olmalý. Gerçekten uzun vade için arsa olayý olursa hýzlý bir ivme ile büyüyebilecek bir þirket.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi