Hocam merhaba ,
Umarým iyisinizdir görüþmeyeli.
Sanýrým ya yanlýþ sayfaya yazdýnýz yada arena fiyat grafiðine hiç bakmadýnýz. Arena son 6 yýlý baz aldýðýmýzda yatýrýmcýsýna 40 kat kazandýrdý. Hatta ben ve benim gibi 3 sene önce hisse USD zirvesindeyken 20 liradan çýkýp 3-5 ay sonra 10 liradan geri alanlar için 6 yýlda 80 kat kazandýrdý.
6 yýlda portföyünü TL bazýnda 80 kat , USD bazýnda 10 kat arttýran kaç kiþi tanýyorsunuz ?
Tabi ki herkes için ayný þeyi söyleyemem ama 6 yýldýr hissede bekleyen ve 2021 yýlýnda yukarýda bahsettiðim sat geri al iþlemini yapan yatýrýmcýlar bu borsanýn en fazla kazanan yatýrýmcýlarýndan oldular.
Tabi ki her hissenin yatay gittiði veya düþtüðü dönemler olabilir. Bu dönemlerde baþka hisselere gidip oralarda kazanmak da mümkün olabilir ama bu biraz da risk iþi. Olay ters de çalýþabilir öyle dönemlerde.
Son 6 yýl için konuþuyorum , Arena en iyi performans gösteren ilk 10-15 þirketten biri olabilir 500 hisseli þu borsada.
6 yýlda endeks 8 kat , USD 7 kat civarý arttý. Böyle bir ortamda paranýzý 80 kat arttýrmak kötü bir performans mý ?
Tabi ki her dönem iyinin iyisi vardýr. Söylediðiniz hisselerden Link hariç hiç biri Arenanýn performansýný göstermiþ deðil son 6 senede.
Kaldý ki söylediðiniz senetler , 30-40 F/K deðerlerinde ve en az 7-8 PD/DD oranýna sahip. Yani belli ki abartý fiyatlanmýþlar. Hatta LÝNK'in rasyolarýný buraya yazmaya bile gerek duymuyorum , Kimse bana F/K oraný 100 , PD/DD oraný 33 olmuþ hissenin normal fiyatlandýðýný söyleyemez. Belli ki senette operasyon yapýlýyor.
Halbuki 6 senede 80 kat arttý dediðimiz arena bile þu anda sadece 3,5 defter deðerinde ve 22 F/K oranýna sahip. Yani bu kadar prime raðmen hiç de abartý rasyolara sahip deðil. Çok ucuz olduðunu da söyleyemem ama saydýðýnýz senetler kadar abartý rasyolara sahip de deðil. O senetleri elinde bulunduranlar rüzgarýn her an tersine dönebileceðini düþünüp gece rahat bile uyuyamaz ama arena yatýrýmcýsý ederinde bir hisseye sahip. Zaten bir hisse abartý rasyolarla fiyatlanýyorsa belli ki o hisselerde çok az KY vardýr. Ýþin kaymaðýný belli baþlý gruplar yer , KY deðil. Kaldý ki Arena'da yüzlerce binlerce insan bu yükseliþten faydalandý.
Sanýrým bu saydýðým gerekçeler ve gerçekler Arena yatýrýmcýsýnýn neden arenada ýsrar ettiðini yeterince açýklýyor. 500 Hisseli bir borsada en fazla prim yapan 10-15 sentten birinde olduðumuz için ahlanýp vahlanmalý mýyýz sizce ? Ben tam tersi çok da keyif aldým ve ne kadar doðru karar verdiðimi gördüm.
Bu arada hem hissenin yeterince primlenmesinden dolayý , hem de son 2 bilançoyu çok da beðenmediðim için son 15-20 günde hisselerimin hemen hemen tamamýný sattým. Çok cuzi bir miktar kaldý elimde.
Bu vesile ile kalanlara bol ve bereketli kazanç diliyorum. Kalýn saðlýcakla.
Yer Ýmleri