Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
Parasal olmayan aktif ve pasifler satın alma veya ilk kayda alınma tarihinden bilanço tarihine kadar
olan süre içerisinde genel fiyat endeksinde meydana gelen değişikliklerin alım maliyetlerine ve
birikmiş amortisman tutarlarına yansıtılması suretiyle yeniden ifade edilmiştir. Böylece maddi duran
varlıklar, maddi olmayan duran varlıklar, kullanım hakkı varlıkları ve benzeri aktifler piyasa
değerlerini geçmeyecek şekilde alım değerleri üzerinden endekslenmiştir. Amortismanlar da benzeri
şekilde yeniden düzeltilmişlerdir. Özkaynakların içerisinde yer alan tutarlar, bu tutarların şirkete
katıldığı veya şirket içerisinde oluştuğu dönemlerdeki tüketici fiyat endekslerinin uygulanması
neticesinde yeniden düzeltilmiştir

mevcut ilaç ruhsalar içinde değerleme yapılacak mı diye ben bu soruyu yatırımcı ilişkilerine sormuştum net bir cevap vermeyip mevzuzata göre hareket edeceğiz diye cevap vermişlerdi yukardaki açıklamadan anladığım kadarı ile onlarda değerlemeye girecek galiba

Değerli ortak ,

Mevzuta göre ,düzeltmeye Tabi Parasal Olmayan Aktif Kalemlerim içerisinde , Maddi olmayan duran varlıklar da ( ruhsatlar ) yer almaktadır. Düzeltme işleminde endeksleme için , maddi duran varlıklar ve maddi olmayan duran varlıklar için deftere kayıt tarihi esas alınacak.

Burada kağıt üzerinde hatrı sayılır bir öz kaynak artışı göreceğimiz muhakkak diye düşünüyorum . Ama bu öz kaynakların artışında reel bir nakit girişi olmadığı için şirketin öz kaynakları güçlendi demek eminim size görede manasızdır. Esas olan firmanın gerçek faaliyet karını öz kaynaklara eklemesiyle kaliteli öz kaynak büyümesi sağlamasıdır. Ben sadece, kısa vadede piyasanın olumsuz bir tepki vermesinden korkuyorum kar düştü diyerek satılması gibi .

Saygılarımla