Doðuda kadýnlarýn,kýzlarýn önemi yoktur,ben mesela 80 öncesi ve sonrasý güneydoðuda görev yaparken bazý vatandaþa soruyorum kaç çocuðun var,vallah 3-5 vs neyse çocuðum var diyorlar,peki kaç kýzýn var diyordum 2-3 vs,neden toplamýný doðru söylemiyorsan dediðimde boþ var onlarý insandan saymýyoruz diyorlardý...bakanlýktan görevli bir kiþiyi deprem bölgesine götürmüþtüm,tutturmuþtu bende geleceðim dedi,maksadýný anlamýþtým eþinden boþanmýþtý,neyse reis dedi bana izin ver ben kýz aramaya gidiyorum demiþti istersen sende gel dedi,görev yeri liceydi oraya 75 yýlýnda deprem olmuþtu biz 77 yýlýnda gitmiþtik yapýlan konutlarýn kontrolü için,neyse bende geldim onunlan bir köyde mezraya girdik,sorduk soruþturduk nerede kýz var diye,bir evin kapýsýný vurduk bir adam çýktý niyetimizi açýkladýk,adam odanýn kapýsýný açtý içeride 3-5 kýz vardý beðenin istediðinizi alýn dedi,bizim vatandaþ bir tane seçim beðendi,þimdi alýrmýyýz dedi bizim vatandaþa tabi dedi,adres vereyim dedi,babo adresi ne yapacaðým ben dedi alýn hayrýný görün dedi yeterki benden çýksýn dedi ne ararým,ne sorarým dedi,delikanlý sanada lazýmmý dedi,yok ben istemem dedim,sonra görev bitti,bizim arkadaþ imam nigahý kýydý orada gelmeden önce ankaraya bakanlýða döndük,80 yýlýna kadar çalýþtým almanyaya gitmeden önce,devamlý takýlýyorduk yenge nasýl diye,valla ne söyliyeyim bir lafýmý 2 etmiyor çok memnunum dýrdýrýda yok diyordu,boþandýðý karýsý defalaca kapýsýna gelmiþ kovmuþ barýþmak istiyormuþ vede her dediðine razýyým dermiþ,bakanlýkta 80 öncesi iþçi memur kesiminde maaþ dolgundu,ben dolara vurursak 2500 alýyordum en aþaðý,göreve gittiðimizde bu 2 misli oluyordu,harcýrah mahrumiyet,mesai vs ilave oluyordu...siz yazmýþtýnýz bende anýmý yazdým ve güney doðu gözlemimlen,van çatakada gitmiþtim onu ayrý bir konudaiþlerim,ne diyeyim ýþýklar içinde uyusun,kaybolmasýnýn vardýr bir sebebi belirttiðim gibi orada kadýnlara önem vermezler,ecevit defalarca köy,kent projesini devreye sokmaya çalýþtý muhalf kanadý destek vermedi,yani köy enüstülerinin devamý gibiydi![]()
Yer Ýmleri