Elektrik üretimi Þubat 2025'te yýllýk %4 artýþla 26.419 GWh'ye yükselmiþtir. Üretim 2A25'te yýllýk %3 artýþla
54.907 GWh'ye ulaþmýþtýr.
• Elektrik tüketimi Þubat 2025'te yýllýk %6 artýþla 27.983 GWh'ye yükselmiþtir. Tüketim 2A25'te yýllýk %4 artýþla
57.825 GWh'ye ulaþtý.
• Ortalama spot elektrik fiyatlarý Þubat ayýnda yýllýk %25 artýþ ve aylýk %1,2 düþüþle 2.507 TL/MWh olarak
gerçekleþmiþtir. 2A25 rakamlarýna bakýldýðýnda, elektrik fiyatlarý yýllýk bazda %26 artýþla ortalama 2.523 TL/MWh
olmuþtur.
• BIST Elektrik Endeksi (XELKT) Þubat ayýnda %5,3 oranýnda gerileyerek BIST-100 endeksinin %1,8 altýnda
performans gösterdi.
• Elektrik üretim þirketleri arasýnda ENTRA, BIST-100'e göre %10 daha iyi performans göstererek ayýn en iyi
performans gösteren þirketi olurken, AKENR %12 daha düþük performans göstererek ayýn en kötü performans
gösteren þirketi olmuþtur.
• Aylýk üretimde ENKAI %1366 ile geçen yýla göre en fazla artýþ gösteren þirket olurken, CANTE %58 ile en fazla
düþüþ gösteren þirket olmuþtur.
• Þubat ayýnda elektrik üretiminde geçen aya kýyasla en büyük artýþ %56 ile AYEN'de gerçekleþirken, en büyük
düþüþ %67 ile ODAS'ta yaþanmýþtýr.
• Genel olarak, Þubat ayýnda elektrik üretimindeki hafif iyileþmeye raðmen, saatlik spot fiyatlarýn 3.000 TL/MWh'lik
bir yasal üst sýnýra sahip olmasý nedeniyle elektrik fiyatlarýndaki artýþ enflasyonun altýnda kalmaktadýr. Bize göre
bu durum, 2024 yýlýnda olduðu gibi enflasyon muhasebesinin uygulandýðý bu yýl da elektrik üretim þirketlerinin
karlýlýðý üzerinde baský yaratmaya devam edebilir.