kuzunun topicine yazdığım mesaj:
"Kamunun tek korkusu dövizin yükselmesi ve halkın dövize koşmasıdır. TL olarak alınan varlıklarda kamunun eli hep rahattır. bu nedenle belli bir seviyeyi hedefledi ise mesela sn borsacı beyefendiye göre 9000 altı olmasın isteğidir,
kaldı ki hisse sahiplerinin de isteği düşüşler değil bir an önce elinde almak zorunda kaldıklarını satarak paralarını kullanmak ( ister yatırırlar, ister batırırlar) isteyecekleri için onlar da satışı erteleyerek hisselerinin değer kazanmasını isteyeceklerdir.
fonlar ki son dönemlerde Türk piyasasında belirleyici hale gelmişler ve özellikle emeklilik fonları epey bir yekuna ulaşmışlardır.

şimdi kamu istemiyorsa, ana hissedarlar istemiyorsa, fonlar istemiyorsa küçük yatırımcı zaten istemez geriye bir tek grup kalıyor yabancılar ne ister?
yabancının yapacağını bilen malı götürür ama burada da artık yabancının hisse oranı sınırlı olduğu için gücü de sınırlıdır ve bir şekilde çoğu da tüymüş okuduklarımıza göre, bundan sonra bence hisse piyasasının önü açıktır. yeter ki döviz kısmı rahatlasın.

son not ALARKO yu incelediğinizde ne gördüğünüzü ayrıntılı bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsası piyasadaki desek daha doğru bütün yatırımım ALARKO da...
bu vesile ile forumdaşların bayramlarını tebrik ederim..."

buradaki ayrıntı ALARKOdaki ana hissedarların ve fonların ne yapabileceklerini tahmin etmek... biraz da bizim gibi küçük yatırımcıların. aslında bizler rüzgara göre savrulanlar dışında çoğumuz paslanmaya yüz tutmuş çivileriz...
Ana hissedarlardan artık ağızlarının yandıklarını düşünsek de yukarıda sn wuhanlı ejderin de belirttiği gibi sahiplerin satması geri alım olduğu müddetce kanuni değil...
Yönetim dolayısı ile ana hissedarlar son geri alım hamlesi ile ne yapmak istiyorlar tahmin etmek zor... neredeyse % 3.5 in geri alınması söz konusu ki gerçekten bu son yıllarda satılan malların tamamını geri alınması anlamına geliyor. daha önce alınmışlar ve şimdiki miktar yüklü bir geri alım... şirkette para olduğu müddetçe bu durum hisse fiyatlarının en azından düşmemesini sağlayabilir...
fonlarda kör gözüm parmağına iş yapanlar olur mu bilmem... ama bir müddet yükseldikten sonra bazı fonlar malı iplikçi ve avanesine devredip yukarıdan teslim almayı isterler mi diye düşünülebilir...

iplikçi ne yapar... iplikçi yönetim dışında bir şey yapamaz... çünkü hissedarla anlaşması olmayan spek yarı yolda kalacaktır...

Hiçbir şekilde bu yükseliş füze gibi olmayacaktır. özellikle genel kurulda yönetimin ne yapacağını anlayabilmek önem kazanmakta. bu yüzden sorular bu meyanda sorulsa güzel olur diye düşünmekteyim...

sancılı günlerin geride kaldığına dair bir düşünce bende yer almakta ama darı ambarı sendromu da olabilir. bana göre yatırım yapmak yanılmayı peşlinen kabul etmektir. herkes kendinden sorumludur lütfen hesabınızı kitabınızı yapın ve benim sorduğum sorular gibi soruları forum sayfalarına taşıyın ki ufkumuz açılsın...