Originally Posted by
fuzzy_logic
Saðolun üstad. Dolar kuru ve borsa korelasyonu için Arjantin Merval endeksi ekonomisi ve siyasi kronolojisi son 20 yýllýk macerasýnýn cok ögretici olduðunu ve Turkiyenin Arjantinin ayak izlerini takip ettiðini düþünürüm. 1980lerde neoliberalizmin ardindan 2000lerin arefesinde çöküþte peþpeþeydik. Kirchner cadýsý ve selefi alýk kocasýnýn akýl çelen sol popülizminin halen Türkiye'nin menüsüne eklenen Imamoðlu popülizmine model olduðunu düþünürüm. Inanilmaz bir toprak, doga-insan kaynaði ve muazzam bir kültür ve sosyal fauna olan Arjantin gibi eþsiz bir ülkenin "insan çöplüðü" haline getirilmesinin de bu topraklarda tekrarlanýþýný an be an izliyorum.
Fikrimce, Türk milleti ortadoðulu deðildir. Biz araplaþmayýz. Ben 2010da baslayan Arap baharina Libya, Arabistanda yaþadim. En iyisinin, en okumuþunun AMK. Ama þu Imamoglu taraftarlari, yandaþlarýni gorunce "Bunlar kurtaracaksa, vay halimize" diyorum.
Gene politik mevzulara girdim. Kusura bakmayýn.
Benim bir sözüm var mesleðimle ilgili "Ülke neyse, þantiyeleri de odur" derim hep. "Borsasý da odur"
Yer Ýmleri