Originally Posted by
fuzzy_logic
Sağolun üstad. Dolar kuru ve borsa korelasyonu için Arjantin Merval endeksi ekonomisi ve siyasi kronolojisi son 20 yıllık macerasının cok ögretici olduğunu ve Turkiyenin Arjantinin ayak izlerini takip ettiğini düşünürüm. 1980lerde neoliberalizmin ardindan 2000lerin arefesinde çöküşte peşpeşeydik. Kirchner cadısı ve selefi alık kocasının akıl çelen sol popülizminin halen Türkiye'nin menüsüne eklenen Imamoğlu popülizmine model olduğunu düşünürüm. Inanilmaz bir toprak, doga-insan kaynaği ve muazzam bir kültür ve sosyal fauna olan Arjantin gibi eşsiz bir ülkenin "insan çöplüğü" haline getirilmesinin de bu topraklarda tekrarlanışını an be an izliyorum.
Fikrimce, Türk milleti ortadoğulu değildir. Biz araplaşmayız. Ben 2010da baslayan Arap baharina Libya, Arabistanda yaşadim. En iyisinin, en okumuşunun AMK. Ama şu Imamoglu taraftarlari, yandaşlarıni gorunce "Bunlar kurtaracaksa, vay halimize" diyorum.
Gene politik mevzulara girdim. Kusura bakmayın.
Benim bir sözüm var mesleğimle ilgili "Ülke neyse, şantiyeleri de odur" derim hep. "Borsası da odur"
Yer İmleri