Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
SEVGILI SAKIR....

goruslerin icin cok tessekkurler ediyorum.....baska varsa yazin lutfen.....

hadise sudur....BU FORUMDAKI COGUNLUGUN BILGILERI ILE OLUSMUS....ALGILARI....

SOK EDECEK....onlari yeniden dusunmeye zorlamak....AMACIMDIR....borsada hep IMKANSIZ gerceklesir.....IMKANSIZ i one surenlerde.....olusturulmus algi ucun piyasa yapici tonla para harcar....

misal.....

3 aydir....dayadi 9000 e.....VE KIRMAM BURAYI DIYOR....para harciyor....BU EYLEMI ILE BIR ALGI OLUSTURUYOR....

TURKIYEDEKI ORTAKLARIM....al artik....burasi dip diye....BENI ZORLUYORLAR....

ISTE.....BENI....urkuten ve tedbirli olmaya zorluyan bu....

bir DERIN SILKELEME.....

ve hizla geri donup......dustugu yere gelme....ALLAHIN EMRI gibi duruyor onumde.

bunun ucun SEBEB cok.....

amriki irana furdugu an....HURMUZ KAPANIR.....

MEHDI PUTIN....VE....MAO nun evladi SI.....aninda ULTIMATONU CAKARLAR....
Evet dedigin olaylar borsa tepede oldugunda mesrudur. Yabanci yatirimci oldugunda mesrudur .

Bizim borsamiz net 12 aydir dusuyor , %80 hisse tam 18 aydir dusuyor ve ciddi dususler .

Mesela kchol %50 dustu , bankalar %30 40 deger kaybetti ki ebflasyon muh olmamamasina ragmen .

Diger yanlari soylemiyorum %70 80 kayiplar var . Yan dediklerim vestel vs.

9000 kirilmiyor imajida cok yersiz . Kirilabilir . 8600 de olabilir . Ama bu cok birsey degistirmez.

Burasi kirildiginda mala girme daha sertlesir.

Abd stresi azalttikca borsa tavan ceker . Mesela agir saldiri agir saldiri der . O bomba dustugundd gercek manada borsa tavan gider .

Cunku hersey bariz satin alinmis stres kirilmistir.

Abd gece yuzeysel bombaladi iran oturur masaya oturmazsa cvp verir bizim borsamizda 9000 i kirip 8600 lere belki oraya bile gelmeden 8800 civarina dayanir .

Iste burda abd irani bombaladigi zaman bu borsada tavan ceker.

Olaylari iyi irdelemek lazim . Zaten olan olmus .

Senin bahsettigin olay yabanci yatirimci %60 70 oranla bist de olur. Bist rekorlari alt ust eder 100 dolara gelmis olur .

Evet borsa taban taban yer . Ama bu durumda oyle birsey olamaz.