-
Ben oyumu HEKTS'dan yana kullanıyorum.
2017/06-2016/06 çeyreklik verilerine göre satışlarını %37 oranında arttırdı.
Bir önceki döneme göre geçen seneyi karşılaştırdığımızda %22 oranında arttırdığını görmekteyiz.
Faaliyet karı bakımından ele aldığımızda 2017/06-2016/06 çeyreklik veriler ışığında %35 EFK artışı var.
Bir önceki dönemde ise %27 oranında gerçekleşmiş.
Hisse Başı Kar 2016/06'da 0,44 iken bu dönem 0,57 olarak gerçekleşmiştir.
Yine marjlarına baktığımızda stabil bir durum var.Bu da hasılatı arttırdığı sürece bu marjlarla güzel karlar yazabilir demektir.
FAVÖK marjı %34 , Net Kar MArjı ise %25 olarak gerçekleşmiştir.
Yine ROE (EFK ile) oranı %42 oranında gerçekleşmiştir.
Yani görüldüğü üzere firmanın karlılık durumu üst düzeydir.
PD/Hasılat (2,71) ve PD/EFK (8,09) oranları da iştah kabartıcı seviyelerdedir.

Ayrıca bu da önemli,geleceğe yönelik önemli bir gelişmedir.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve HEKTAŞ, tarımsal ilaç ve sektörel teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla işbirliği yaptı - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, tarımsal ilaç ve sektörel teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla işbirliği yaptı. Ar-Ge odaklı bu işbirliği kapsamında yeni teknoloji, ürün ve tarımsal yöntemler üzerinde çalışmalar yapılacak.
Tarım alanında Türkiye'nin en köklü ziraat fakültesi olan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile tarım sektöründe 60 yılı geride bırakan HEKTAŞ, tarımsal Ar-Ge alanında işbirliği yaptı. Fakültenin Geleneksel Hasat Bayramı olan 19 Temmuz'da imzalanan protokol kapsamında, tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik Ar-Ge projeleri gerçekleştirilecek.
Tarımsal verimliliğin yanı sıra akıllı cihazlara (IoT), drone ve benzeri araçlara ekonomik bir şekilde erişimi de hedefleyen Ar-Ge projelerinin, çiftçilerin hassas tarım uygulamalarına hakim olmasını sağlaması bekleniyor. Uzun vadede ise tarım ilacı ithalatının azaltılmasına ve yerli üretimin iç talebi karşılamasına katkıda bulunmak hedefleniyor.
HEKTAŞ Genel Müdürü M. Levent Ortakçıer, Ankara Üniversitesi ile imzalanan protokole ilişkin olarak, "Türkiye olarak tarımsal ilaç konusunda maalesef dışa bağımlı durumdayız. Yerli üretim iç talebi karşılayamıyor. Son 10 yılın ihracat oranlarına baktığımızda, özel sektör olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Tam da bu nedenle, HEKTAŞ olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile güçlerimizi birleştirme kararı aldık. Ülkemiz tarımına katma değer sağlayacak, dışa bağımlılığı azaltacak yeni ürün ve yöntemler geliştirmeyi planlıyoruz. Çiftçilerimizin yeni teknolojilere daha rahat erişmesi adına çözüm ararken, proje bazlı araştırmalarla da ülkemizin milli tarım politikasının gelişmesine destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, "Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için son derece önemli bir işbirliğine imza atmanın heyecanı içindeyim. Ülkemizin ilk ziraat fakülltesi olan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin HEKTAŞ'la gerçekleştireceği işbirliği; ülkemizin ithalat bağımlılığının ortadan kalkmasını ve ihracatta rekabetimizi artıracak ürün ve yöntemlerin gelişmesini sağlayacak. Bunları çiftçilerimizin kullanımına sunarak kırsal kalkınmanın, istihdamın ve kırsal refahın artırılmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
İyi seanslar...
Stop Wishing Start Doing
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri