Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku
---------
sayın keçi yardımcı olma sansınız olursa seviniriz

Bullish Engulfing ve Bearish Engulfing
ideal formullerini paylaşabilecek arkadaş olursa seviniriz

ben bir ideal çalışanı olsaydım yapacagım ilk iş bu olurdu
ideal kullanıcılqrın en çok ihtiyaç duydukları grafik üzerinden stop emri , hareketli stop ,a take profit hareketli take profit emri girebilmeyi yapardım ve bu bir robot olmamalı aracı kurumu robot anlaşması olmayan bir sürü kullanıcı var , grafik üzerinde girmiş oldugum stop ,hareketli stop take profit hareketli take profit emnirlerini grafik üzerinden sürükle bırak yapabilmeliyim

aynı metatrader deki gibi - stop veya take profit emri girmek , girilen stop veya take profit emirlerinde değişiklik yapmak çok kolay olmalı

gidiş yolu hakkında yazayım..

1- bir kaynaktan formasyon hakkında bilgi alın.
http://www.candlesticker.com/Pattern...r&Pattern=2201
http://www.candlesticker.com/Pattern...r&Pattern=2101
gibi.

2. formülü matematiksel olarak yazın, yada hazırını bulun.

Bullish Engulfing
(O1>C1) AND (C-O)>=.7*(H-L) AND (C>O1) AND (O<C1) AND (H-L)>=1.2*(AVGH10-AVGL10)

Bearish Engulfing
(C1>O1) AND (O-C)>=.7*(H-L) AND (C<O1) AND (O>C1) AND (H-L)>=1.2*(AVGH10-AVGL10)
olabilir gibi.

bunları yazarken yapılan hata genelde farklı formasyonlardan nasıl ayrıldığı olabiliyor.

bunu da farklı uygulamalarla kıyaslayarak anlayabilir ve geliştirebilirsiniz.

sistem de ise şu şekilde bir karşılığı olabilir, daha önce sayın cihangir paylaşmıştı..
sorgu yapacaksanız işiniz kolay, eğer al-sat sistemine dönüştürecekseniz al-sat teyitlerinide formülüze etmeniz gerekecek.
aşağıdaki kodlar hatalı hesaplıyor olabilir, sadace yöntem hakkında fikir vermek için yazdım.

var V=Sistem.GrafikVerileri ;
var C =Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Kapanis") ;
var H =Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Yuksek") ;
var L =Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Dusuk") ;
var O =Sistem.GrafikFiyatOku(V, "Acilis") ;

for (int i =V.Count-250; i < V.Count; i++)
{

if((O[i-1] >C[i-1] && C[i] > O[i] && C[i]>=O[i-1] &&C[i-1]>=O[i] && C[i]-O[i]>O[i-1]-C[i-1]))
{
var Yazi ="\nB\nu\nl\nl\ni\ns\nh\n\nE\nn\ng\nu\nl\nf\ni\nn\ n g=" +Sistem.GrafikVerileri[i].Close.ToString();
Sistem.YaziEkle(Yazi,1, i, Sistem.GrafikVerileri[i].Close, Color.DarkOrange, "Tahoma", 6);
}

if((C[i-1] >O[i-1] && O[i]>C[i] && O[i]>=C[i-1] &&O[i-1]>=C[i] && O[i]-C[i]>C[i-1]-O[i-1]))
{
var Yazi ="\nB\ne\na\nr\ni\ns\nh\n\nE\ng\nu\nl\nf\ni\nn\ng= " +Sistem.GrafikVerileri[i].Close.ToString();
Sistem.YaziEkle(Yazi,1, i, Sistem.GrafikVerileri[i].Close, Color.DimGray, "Tahoma", 6);

}

}