Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
Merhaba.
once ki mesajlarima dikkat ederseniz ayni konudan bahsettim fakat buradakilerin buyuk bolumu maasli kesim oldugundan bu sizin yazdiginizi da benim yazdigimi da kabul etmiyor.
Bugun hukumet asil enflasyon oranini aciklasa memurada,emekliyede,asgari maasa da o oranda zam yapmak zorunda.ve bu gercek zammi yaparsa ulkenin kac yil dayanabilecegini siz dusunun..
Bu yuzden 2016 dan itibaren tum ekonomik duzen ticaret ile ugrasanlara daha cok kazandirip parayi konut da kullanmalarini saglamak uzerine kuruldu.

Benim cebimde ki parayi bankaya % 15 ile koyacagim..Banka bana o parayi ev alirsam % 10 ile geri verecek..Dusunun bir neden boyle bir durum var su an?

Bunu iste kabul etmiyorlar sonra da laf soyluyorlar..
Arkadaşlar kızmasın bende emekliyim ama sizin gibi düşünüyorum,evet arkadaşlar ticaretin zor olduğu,herkesin bu işi başaramayacağı,elindeki 3 kuruştan olacağı konusunda haklılar ama yaşadığım küçük ilçeden gördüklerimi aktarayım(bakın bu çok basit bir örnek ancak bunu başarılı büyük esnaf veya ticaret erbabınada uygulayabilirsiniz)Adam et ve süt ürünleri satıyor,müşterisi belli,yılbaşından bu yana sattığı tüm ürünlere bir kaç kez küçük yüzdeli zamlar yaptı,asgari ücretliler dahil kimsede tepki vermedi,yılbaşında kg fiyatı 15 tl olan beyaz peynir şu anda 24 tl den satılıyor,dükkanda satılan diğer ürünlerde bu oranda olmasa da benzer zamlar gördü,peki ayni zaman aralığında sabit gelirliler (işçi memur emekli)taş çatlasa%10 zam aldı,ayni gıdayı almak için daha çok ücret ödedi,esnaf daha zenginleşti,benim görüşüm geçmiş dönemlerdeki gibi büyük krizler olmazsa bırakın büyük ticaret erbabı ve tüccarları,sabit müşterisi olan küçük esnaflar dahil,sabit gelirlilere göre maddi anlamda büyük bir üstünlük sağlamaktadır bu gerçekçi olmayan enflasyon hesabı ve ona göre verilen zamlarla.