Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
Bana göre sorun ekonomik değil kültürel.
Hep dediğim gibi toplumumuzun ortalama eğitim seviyesi, farkındalığı ve kültürm seviyesi daha iyi bir ekonomi için maalesef yetersiz.
Mevcut şartlar altında yapılması gerekenlerin ekonomi yönetimi tarafından büyük oranda doğru olarak yapıldığı kanaatindeyim.
Son 15 yılda sayısız siyasi, askeri, toplumsal sorun yaşanmasına rağmen, darbelere ve küresel krizlere rağmen ülke hala sapasağlam ayakta ise nerede başarı var diye sormak bence abes olur.
Bu kaotik olaylar başka bir ülkenin başına gelseydi veya bu olaylar başka bir hükümet zamanında olsa idi bugün çok başka şeyleri konuşuyor olurduk.
Tamam herkesin siyasi görüşü olabilir ama lütfen biraz insaflı olmaya çalışalım.
Komedi filmi figürü gibi muhalefet liderleri bu ülkeyi yönetiyor olsa idi şu anda ülke büyük bir sessizliğe bürünmüş olurdu. Bakın insanlar Iphone 8 çıkmış alalım derdindeler.
Belli bir kesim 2002'den beri sürekli ülke batacak yaygarası yapıyor yıl olmuş 2017 hala batacak.
Anlatabiliyor muyum?
Bana borçlu bir arkadaşım var. İnan onu ondan fazla düşünüyorum.geçenlerde kredi çekip bir işe girdi.ben ondan fazla araştırma yaptım.bu kadar risk alma dedim.tam bir kumar iş ama umrunda değil ya kurtulacam ya batacam diyor.girenin bir kısmı bana girecek

2016 yılının sonunda Türkiye’nin 404 milyar dolar dış borcu bulunuyor.
bunda daha geleceğin gelirlerinin satılması yok(şehir hastaneleri, köprü,3.havaalanı gibi yap-işletlerin garantileri yok)

SONUÇ: “Bankaya yüz dolar borçlu iseniz bu sizin probleminizdir; ama bankaya yüz milyon dolar borçlu iseniz bu bankanın problemidir.”

J. Paul Getty