Sayfa 45/166 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 1327 madde; 353 - 360 arası.

Konu: MAVI - Mavi Giyim San. ve Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Mavi basligi acildiğinda her 10 kişiden 9 u bu fiyat in kazık şişirme bir fiyat olduğunu yaziyordu.Bu algı değişti mi ?

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben hala şiş olduğunu düşünüyorum. Ama ciro ve net kar büyümesi yıllık %30 civarı bir kaç yıl devam eder ve stabil olursa şimdiki rakamları hakediyor diyebilirim.

2. Mavi

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by PARDUS Yazıyı Oku
    Bizim borsada keriz çok elbet hisse yukarı gidiyor niyetine atlayan olacaktır, ancak.

Yaklaşık 20 yıllık borsa hayatımda bir şirketin bu kadar milletin zekasıyla alay edilerek bu kadar pahallı bir şekilde halka arz edildiğine şahit olmadım...

PD/DD=14 , F/K=75 şaka gibi,

Şu an Vakıfbank PD/DD=0.75, F/K=4.2 den işlem görmekte

Bu özsermaye, karlılık, karlılıktaki artış oranını dikkate aldığında borsada görebileceği fiyat 15'te 1'i yani bu hisseyi 15 katına halka arz ettiler.

Şu an borsada bir dolu hisse var özsermayesinin altında işlem görüpte F/K oranı 5 civarlarında olan, neredeyse bütün bankalar bu durumda, koca bankalar dururken neden bu teksil şirketi?

Efendim hersene %30 büyüyecekmiş!!!

Yok daha neler sanırsın google, facebook, Tesla halka arz oldu, alt tarafı tekstil firması, nereye her sene %30 büyüyor.

Ama temettü verecekmiş!!!

Yesinler bunun temettüsünü, temel analiz anlamında değerlendirdiğinde neredeyse tüm en büyük 30 şirkete göre 15 kat pahallı işlem görüyor.

Ama hisse yükseliyor, ne hisseler gördüm bir ayda %90 düşene kadar her gün yükselen, bu hissede kralın çıplak olduğunu herkes biliyor, taki biri "KRAL ÇIPLAK" diyene kadar yükselir. Ondan sonra? Tabiki hakketiği yere gelecektir, benim gözümde endeksin şu anki durumunda bu hissenin olması gereken değer 3-4 TL arası, el görki bizim güzelim yudum insanına bu hisseyi 45 TL den çaktılar, peki neden yurtdışı yabancılara kaçtan sattıklarını açıklamadılar?
    işyatırım analistleri sizin yazdıklarınızı bilmiyor mu ?

4.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    işyatırım analistleri sizin yazdıklarınızı bilmiyor mu ?

Is yatirim halka arz etti zaten.. Yeterki bu isten 3 kurus para kazansinlar.. Milletin baina gelenler bunlarin umrunda degil..

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by PARDUS Yazıyı Oku
    Bizim borsada keriz çok elbet hisse yukarı gidiyor niyetine atlayan olacaktır, ancak.

Yaklaşık 20 yıllık borsa hayatımda bir şirketin bu kadar milletin zekasıyla alay edilerek bu kadar pahallı bir şekilde halka arz edildiğine şahit olmadım...

PD/DD=14 , F/K=75 şaka gibi,

Şu an Vakıfbank PD/DD=0.75, F/K=4.2 den işlem görmekte

Bu özsermaye, karlılık, karlılıktaki artış oranını dikkate aldığında borsada görebileceği fiyat 15'te 1'i yani bu hisseyi 15 katına halka arz ettiler.

Şu an borsada bir dolu hisse var özsermayesinin altında işlem görüpte F/K oranı 5 civarlarında olan, neredeyse bütün bankalar bu durumda, koca bankalar dururken neden bu teksil şirketi?

Efendim hersene %30 büyüyecekmiş!!!

Yok daha neler sanırsın google, facebook, Tesla halka arz oldu, alt tarafı tekstil firması, nereye her sene %30 büyüyor.

Ama temettü verecekmiş!!!

Yesinler bunun temettüsünü, temel analiz anlamında değerlendirdiğinde neredeyse tüm en büyük 30 şirkete göre 15 kat pahallı işlem görüyor.

Ama hisse yükseliyor, ne hisseler gördüm bir ayda %90 düşene kadar her gün yükselen, bu hissede kralın çıplak olduğunu herkes biliyor, taki biri "KRAL ÇIPLAK" diyene kadar yükselir. Ondan sonra? Tabiki hakketiği yere gelecektir, benim gözümde endeksin şu anki durumunda bu hissenin olması gereken değer 3-4 TL arası, el görki bizim güzelim yudum insanına bu hisseyi 45 TL den çaktılar, peki neden yurtdışı yabancılara kaçtan sattıklarını açıklamadılar?
    fk nedir ya türk borsasında fk grafik yok kağıt pahalı bunlar iş yapmaz bu takasa ben 1000 lot çocuklarıma atarım 200 alarmı kurar yatarım ikinci doco olacağına inanıyorum inş. y.t.d

6.  Alıntı Originally Posted by apollo Yazıyı Oku
    fk nedir ya türk borsasında fk grafik yok kağıt pahalı bunlar iş yapmaz bu takasa ben 1000 lot çocuklarıma atarım 200 alarmı kurar yatarım ikinci doco olacağına inanıyorum inş. y.t.d
    20 yıl oldu borsadayım, senin gibi gelip geçenleri çok gördüm.

Tacirler Yatırım, Mavi Giyim için 62,00 TL hedef fiyat ile 'AL'
    tavsiyesinde bulundu.

Tacirler Yatırım, ( http://tacirler.com.tr/ ) konu ile ilgili
    raporunda şu değerlendirme yapıldı:
    "Mavi’yi AL tavsiyesi ve 62 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamımıza
    alıyoruz. Mavi, global tanınırlığının yanısıra hızlı moda sektöründe
    lifestyle ürünleriyle yer edinmiş ve Türkiye’de modern perakendenin
    gelişiminden olumlu etkilenmiştir. Orta vadede %20’nin üzerinde
    beklenen yıllık ciro büyümesi ve önemli marj artışının değer yaratmada
    etkili olacağını düşünüyoruz. Mavi 2018T 9,7x FD/FAVÖK rasyosuyla
    yabancı benzerlerine göre %23 iskontolu ve 25,4x F/K rasyosuyla %30
    primli işlem görmektedir. Ayrıca Mavi’nin 2020’ye kadar %28 FAVÖK’de
    ve %39 net kârda YBBO büyüme sağlayacağını ve yabancı benzerlerine
    göre daha yüksek büyüme potansiyeli içerdiğini düşünüyoruz. Mavi’nin
    büyüme oranıyla düzeltilmiş F/K oranı 2018T’de 0,6x seviyesindedir.
    Mavi’nin 2018T’de %41 özsermaye kârlılığı gerçekleştirmesini
    bekliyoruz."

Tamamı için:

http://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Aras..._Ekim_2017.pdf
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Alıntı Originally Posted by PARDUS Yazıyı Oku
    20 yıl oldu borsadayım, senin gibi gelip geçenleri çok gördüm.
    Bosver arkadasim. Biz bu duzenin nasil isledigini biliyoruz. Anlatamazsin.

Adam halka arz ediyor 43'ten, sonra da 62 hedef fiyati diye rapor cikariyor 1 ay sonra. Halka arzi ederken hesaplamadiniz mi bunun degerini? 62 liraysa ne halt etmeye 43'ten arz edip sirketi zarara soktunuz?

Ornek olarak vereyim. XXXbank bana illa ki Pershing Square bonosu aldiracak. %300 leverage opsiyonlari, bilmemneleri. Bir arastirayim dedim neymis bu, neler cikti neler. Tabi ki adamlar parayi aliyor, o yuzden de musterilerine salliyorlar. Bak ne yazmisim:

"Why is a company with solid financials like Emirates Airlines not on your advisory list but a pseudo-company like Pershing Square, whose owner bankrupted his previous hedge-fund, and who currently owns large investments in companies that are near-bankrupt (Valeant did not file their SEC 10-K and have gone down 1/10th of their price from a year ago) is? Since a year, this Valeant, Martin Shkreli, Turing Pharma etc are under Congress subpoenas, investigations, etc. Moreover, how can such a company receive highest leverage option of 300% from XXXbank? Doesn't XXXbank have an underwriting team that evaluates its bond offerings to its clients or it just relies on the grading provided by external agencies?"

Sayfa 45/166 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •