Burada herkesin kaçırdığı bir nokta var,
Çoğunluk kriz geliyor gelecek diye yazılar yazıyor,
Sonrada neden bu kadar çıktık diye söylenip duruyor.
Kriz olmaz demiyorum olabilir. ABD de bile oluyor bize has bir durum değil.
Bu konuya değinmeyeceğim.
Önemli olan pala nın oyun planına bakmak, yada çözmek.
Bu planlarıda 2 aylık kontrat dönemlerine göre ayarlıyor hepsi bu.
Bu ay sonu biten kontrat ı ele alalım, düşünelim taşınalım pala nene ne yapacak
kafa patlatalım. Tabi bunda geçmiş dönemin kontrat kapanışının da önemi var.
Bu vade de en yüksek 139000 görülmüştü sanırım şu an 128400 de.
Hadi bakalım pala ne yapacakta kar edecek nereden kapatırsa bu vadeyi karlı kapatacak.
Bana göre bu seviye minimum 134000 kapanış vade sonu olacaktır.
Bu na göre istediği kadar kötü haber çıksın sonuç değişmez. pala vadeyi 134000 den kapatır.
Kasım ayında yeni vade popüler olduğunda oyun kuralları değişir ve kartlar dağıtılır.
Onuda o zaman konuşuruz.
Herkes 134000 vade sonu rakamını bir çıktı alıp bilgisayarının kenarına koysun unutmamak için.
Kalın sağlıcakla.
Yazdıklarımdan sorumlu değilim.
Piyasalarda “Fırat Kalkanı†Operasyonunun Etkileri Sınırlı Kaldı
24 Ağustos 2016 392
Paylaş Facebook Twitter
Sabah saat 04:00’te başlayan “Fırat Kalkanı†operasyonunun olası tehlikesi ile endişeli açılarak en düşük 75.113 puanı gören Borsa İstanbul 100 endeksi yetkililerin güven tazeleyen açıklamaları ve uluslararası toplumun destek mesajlarının etkisi ile tepki vererek 75.800 puan seviyelerinde dengelenmeyi başardı.
Bu duruma paralel dolar kuru da sabah saatlerinde uluslararası piyasalarda en yüksek 2,9685 TL’yi gördükten sonra gelen satışlar ile 2,9550 TL seviyesinden işlem görüyor.
Fırat kalkanı da hafta sonu başlamış. pazartesi borsa eksi açıp öğleden sonra toparlamış. sonra hareket devam ettikçe yatay takıl/yükselmiş. yani kendi dinamiği ile hareket etmiş. İdlib sonrası Afrin de de bir hareket olursa suriyenin kuzeyinde ülkemize karşı oluşacak tüm tehditler bir şekilde güvence altına alınmış olur. Ülkemiz yöneticilerinin yerine olsam, şu an 3 milyon suriyeli mülteciyi güney illerde özel kamp gibi okullarda hem manevi değer, hem askeri eğitim gibi ileride Suriye yönetimini ele alacak ve türkiyeye yüzyıllarca dost bağı kuracak şekilde bir eğitim yaparım. Silah tutacak gençleri eğitip, Özgür suriye ordusunu güçlendiririm. bakın o zaman CIA/Mossad ajanlarının projesi YPG/PKK-/Barzani gibi piyonlar ne oluyor..
Irak merkezi hükümeti, İran ve Türkiye'den İKBY ile aradaki SINIR KAPILARINI KAPATMASINI ve başta petrol satışı olmak üzere ticareti sınırlandırmalarını talep etti.
Bakın bu iş ciddi etkiler piyasayı.
Ya kapıları kapatırlar Bizim ekonomi ile birlikte barzani de zora düşer. Ya da kapatmalar. Barzani ve şürekası mutlak zaferlerini ilan eder.
Yer İmleri